Vozila pijana: Tešku nesreću u Istri skrivila riječka pročelnica

5 years,8 months ago - 20 kolovoza 2018, 24sata
Vozila pijana: Tešku nesreću u Istri skrivila riječka pročelnica
Vera Begić Blečić (36) je pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i već je jednom pijana skrivila prometnu nesreću. Tada je rekla da je pogriješila i da se kaje

Tešku prometnu nesreću na Istarskom ipsilonu skrivila je pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić (36), neslužbeno doznaje portal Fiuman. Glasnogovornica Grada Rijeke odgovorila je tek kako tu informaciju ne može potvrditi.

Podsjetimo, vozačica (36) je pod utjecajem alkohola od 1.81 promila upravljala automobilom Peugeot, riječke registarske oznake, dionicom autoceste Nova Vas - Višnjan u suprotnom smjeru.

U nepreglednom zavoju je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila Škoda, slovenske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog.

U autu je bila tročlana obitelj

Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarce, vozilo pulskih registarskih oznaka prevrnulo se na bočnu stranu, dok je vozilo riječke registarske oznake udarilo u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobivenih ozljeda, 41-godišnji vozač je poginuo na mjestu, dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Lakše ozlijede zadobila je i 36-godišnja vozačica, protiv koje se radi sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Već je skrivila jednu nesreću

Inače, Vera Begić Blečić već bila u fokusu javnosti radi lakše prometne nesreće koju je skrivila u Rijeci u lipnju prošle godine te je tad napustila mjesto nesreće.

Policija ju je pronašla pet sati nakon nesreće te je provedeno alkotestiranje koje je pokazalo da ima 0,42 promila alkohola u krvi, što je zbog tolerancije na grešku uređaja smanjeno na 0,32 promila.

Tada je za Novi list izjavila:

- Platit ću kaznu, snositi odgovornost za što sam kriva. Napravila sam grešku, pokrit ću se ušima i drugi put bit ću pametnija.

Support Ukraine