Zbog teške prometne nesreće prekinut promet na velikogoričkoj obilaznici

6 years,6 months ago - 28 rujna 2017, Vecernji list
Zbog teške prometne nesreće prekinut promet na velikogoričkoj obilaznici
Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Normaliziran je promet na državnoj cesti DC404 Rijeka-čvora Draga, od čvora Vežica prema čvoru Draga, nakon završetka očevida prometne nesreće, priopćili su iz HAK-a.

Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC31 (velikogorička obilaznica) kod skretanja za zračnu luku Zagreb, u oba smjera.

Jak vjetar usporava promet na dionicama autocesta: A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Oprez, mokri kolnici

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Danas će zbog ranije završenih radova za sav promet biti otvorena dionica državne ceste DC1 Udbina-Bruvno. Vozit će se uz privremenu prometnu signalizaciju.

Radovi na autocestama:

A1 Zagreb-Split-Ploče: kroz tunel Grič vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno, A2 Zagreb-Macelj: između čvorova Zaprešić i Zabok u dužini od oko 3 km (od 15. +500 do 18. +080 km) vozi se dvosmjerno, istočnim kolnikom (do 17. studenog), a između čvorova Jankomir i Zaprešić (0.+500 km do 2.+500 km), u smjeru Zagreba, vozi se suženim kolnikom ( u vrijeme pojačanog prometa vozi se u koloni, posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima); A4 Goričan-Zagreb: kod čvora Kraljevečki Novaki zatvoreni su zaustavni i vozni traci od 95.+300 do 94. +300 km, u smjeru Goričana (do 04.10.2017.god.); A6 Rijeka-Zagreb: na vijaduktu Zečeve Drage (od 13. do 11. km) u smjeru Zagreba vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 6. studenog).

Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

DC1 Udbina-Gračac-Knin na dionicama Udbina-Bruvno (do 27.9. do 18,00 sati) i Sučević-Otrić (do 31.10.); DC2 obilaznica Slatine, zbog sanacije prijelaznih naprava na mostovima preko vodotoka Javorica i Potočani; DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar).

Support Ukraine