Dobra vijest za ljubitelje čisto električnih automobila: Tesla otvara svoj prvi salon u Hrvatskoj

2 years,6 months ago - 21 rujna 2021, tportal
Dobra vijest za ljubitelje čisto električnih automobila: Tesla otvara svoj prvi salon u Hrvatskoj
Tesla je na hrvatskom tržištu u protekle dvije kalendarske godine prodala ukupno 64 primjeraka, a samo u prvih osam mjeseci 2021. čak 153 automobila, izbivši tako ove godine na prvo mjesto po prodaji u segmentu čisto električnih automobila

Vijest koja će svakako razveseliti mnoge poklonike američkog proizvođača isključivo električnih vozila jest ta da je Tesla objavila kako otvara svoj prvi salon u Hrvatskoj. Salon se nalazi u Zagrebu na Trnju (ispred popularne zgrade Zagrepčanka u Savskoj ulici br.41) i omogućava budućim kupcima i posjetiteljima da se malo više upoznaju s Modelom 3 i Modelom Y. Teslina nova lokacija salona u Zagrebu zamjenjuje dosadašnji Pop-up Store u trgovačkom centru Avenue Mall-u u Zagrebu. Isto tako, na lokaciji novog salona se nalazi i nekoliko Teslinih punjača.

Respektabilni prodajni rezultati
Da podsjetimo, Tesla je na hrvatskom tržištu 2019. i 2020. prodala ukupno 64 električna vozila, a samo u prvih osam mjeseci 2021. čak 153 automobila. Tako je Tesla ove godine izbila na prvo mjesto po prodaji, ovih zasad još specifičnih vozila, u segmentu čisto električnih automobila.

No to i nije neko iznenađenje s obzirom da Tesla dominira prema prodajnim rezultatim i u mnogim ostalim europskim, ali i drugim zemljama na svijetu, a možda najočitiji je primjer Norveška koja prednjači u postotku udjela čisto električnih automobila u odnosu na ukupne prodajne brojke svih prodanih automobila. Više o tome možete pročitati u analizi, koju smo u Autozoni objavili prošli tjedan.

Model Y
Model Y, SUV srednje klase, čije isporuke su upravo krenule u Hrvatskoj, bit će izložen i dostupan za testne vožnje na novoj lokaciji u centru hrvatske metropole. S 507 km dosega po WLTP-u, mnoštvo prostora za odlaganje i s medicinski odobrenim HEPA filterom zraka, Model Y Long Range All-Wheel Drive predstavlja ultimativnu kombinacija performansi i funkcionalnosti. Treba reći i da je početna cijena Modela Y 507.490,00 kn, a potencijalni kupci mogu zatražiti termin za testnu vožnju u novom salonu.

Treba istaknuti, iako to sam proizvođač ne navodi u svom priopćenju, da su i ostala tri modela dostupna na hrvatskom tržištu. Tu prije svega mislimo na model koji će svakako domnirati na našem tržištu, Model 3, koji smo nedavno imali i na našem testu. Početna cijena za model Standard Range Plus RWD s pogonom na stražnje kotače je od 334.990,00 kn.

Slijede, Model S Long Range Dual Motor AWD s pogonom na sve kotače po početnoj cijeni od 739.990,00 kn te SUV Model X Long Range Dual Motor AWD s pogonom na sve kotače po početnoj cijeni od 819.990,00 kn.

Servisna podrška
Za sve postojeće i buduće kupce, također je veoma važna najava uskoro potpuno dostupne servisne podrške, virtualne i praktične. Početkom idućeg kvartala, Teslin servis na Jankomiru na zapadnom dijelu Zagreba će početi s radom, dok će istovremeno s radom početi i Tesla Mobilni Servis.

Zahvaljujući Teslinom Virtualnom Servisnom timu koji može napraviti preliminarnu dijagnostiku na daljinu na većini predanih zahtjeva putem Tesla aplikacije, odmah se može utvrditi je li potrebno ugovarati termin za Mobilni Servis.

Mobilni Servisni tehničari mogu razrješiti i do 80 posto servisnih radova dolaskom kod klijenta doma, na posao ili bilo gdje drugdje gdje tehničar može lako pristupiti vozilu. Ukoliko ipak bude potrebno, klijenti će moći doći na Jankomir na servis.

Support Ukraine