Filmska potjera u Istri: Bježao policiji pa se zabio u 'maricu'

4 years,6 months ago - 4 listopada 2019, 24sata
Filmska potjera u Istri: Bježao policiji pa se zabio u 'maricu'
Istarska policija privela je njemačkog državljanina koji je u noći s ponedjeljka na utorak u Puli, bježeći automobilom od policijske patrole udario u policijski kombi i ozlijedio dvojicu policajaca

Istarska policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 39-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari, te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dotičnog je pulska prometna policija uočila 2. listopada oko 2.50 sati u Tršćanskoj ulici, dok je vozio automobil Škodu njemačkih oznaka, i to baš u trenutku kada je prešao na suprotnu stranu kolnika i nastavio voziti njome.

Presretačem su odmah krenuli pokušavajući ga zaustaviti uz korištenje zvučnih i svjetlosnih signala. No vozač se oglušio, povećao je brzinu kretanja, te se uputio Istarskim ipsilonom prema Umagu. Tijekom vožnje naglo je mijenjao smjer kretanja i ulazio u putanju policijskih vozila koja su ga pokušala zaustaviti, a tada je udario i u policijski kombi (tzv. maricu), koje je oštetio i ozlijedio dvoje policajaca. Na taj način ih je spriječio u obavljaju službene radnje, te je ugrozio njihove živote, i živote i imovinu ostalih sudionika u prometu.

Dolaskom do naplatnih kućica u Umagu, vozač se nakratko zaustavio te su ga tada policajci spriječili u nastavku vožnje, uhitili i priveli u policijsku postaju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 2. listopada u večernjim satima, 39-godišnji njemački državljanin priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Support Ukraine