Halo, GPS?! Zapeo kamion pun sira iz Litve, ne može mrdnuti

4 years,2 months ago - 9 siječnja 2020, 24sata
Halo, GPS?! Zapeo kamion pun sira iz Litve, ne može mrdnuti
Puknuta guma, iskrivljena felga na prikolici jedan su od pokazatelja da je mladi vozač shvativši gdje je zapeo pokušao s tegljačem pronaći izlaz iz ove situacije...

U utorak u prijepodnevnim satima tegljač litvanskih registarskih oznaka zaglavio je na uskoj seoskoj cesti u Zabiokovlju kod zaseoka Krivići prema Kozici, u vrgoračkom kraju.

Očito je navigacija vozača kojemu ovo nije poznat teren usmjerila u sasvim krivom pravcu. A kada se našao na krivudavoj uskoj cesti u napuštenim zabiokovskim selima povratka nije bilo.

Puknuta guma, iskrivljena felga na prikolici jedan su od pokazatelja da je vozač, za kojega saznajemo da je mlađe dobi, oko dvadesetak godina, shvativši gdje je zapeo pokušao s tegljačem pronaći izlaz iz ove situacije.

Tegljač je popriječio lokalnu prometnicu, a kotači priključnog vozila dijelom su sišli sa ceste. Nažalost nije mu uspjelo pronaći izlaz iz, za njega bezizlazne situacije. Na cesti je ostao cijeli dan i noć. Krajnje odredište ovog tegljača je očito bio grad Vrgorac jer upravo ta lokalna prometnica vodi do Kozičkih Poljica i dalje do Vrgorca.

Kako neslužbeno saznajemo u tegljaču se nalazila roba za MI Braće Pivac. Mještani su nam u srijedu ujutro potvrdili da su utorak u poslijepodnevnim satima na toj istoj dionici vidjeli tri kamiona MI Braće Pivac.

- Vraćali su se unazad vozeći prema Kozici. Bilo nam je čudno što to rade, ali smo poslije saznali da je to bio jedini mogući način vožnje te da su robu iz tegljača prebacivali u svoje kamione - rekli su nam rijetki stanovnici Krivića.

Mještani su odnijeli vozaču hrane i pića, te ponudili smješta za noć no on je odbio jer nije želio napustiti tegljač koji se nalazio na prometnici koja je i u srijedu bila zatvorena za promet.

U PU splitsko-dalmatinskoj su nam rekli da su upoznati s cijelim slučajem, ali da se radi o županijskoj cesti te da je sve u njihovoj nadležnosti.

Kako saznajemo najvjerojatnije će posebna vozila s dizalicama doći kako bi tegljača pomaknuli i cestu oslobodili za promet.

Support Ukraine