Hrvat zapeo u koloni u Doveru: 'Ovo je sramota za Europu...'

3 years,3 months ago - 28 prosinca 2020, 24sata
Hrvat zapeo u koloni u Doveru: 'Ovo je sramota za Europu...'
Za HRT je ispričao kako je više od 7000 kamiona već tri dana zarobljeno u tom mjestu i ne mogu dalje, a od ponoći do 26. prosinca niti trajekti više neće voziti preko La Manchea

Bili smo zatvoreni, prvih dan, dan i pol smo čekali u Doveru, u luci, čekali smo odluku da se 48-satna karantena prekine. Kada se prekinula odlučili su da moramo imati negativni PCR test da bi prešli granicu. Prebacili su nas u Manston, na aerodrom, i tu smo danas trebali obaviti taj test, međutim na pola testiranja je sve prekinuto. Nikakve informacije ne dobivamo, ljudi su zatvoreni, fali hrane, fali pića, opskrbe nema jer u blizini nema dućana jer je ovo aerodrom, ispričao je Danijel Petrović, hrvatski državljanin na privremenom radu u Irskoj, koji radi za jednu prijevozničku tvrtku, a koji se trenutno nalazi u Manstonu, mjestu u blizini Dovera.

Za HRT je ispričao kako je više od 7000 kamiona već tri dana zarobljeno u tom mjestu i ne mogu dalje, a od ponoći do 26. prosinca niti trajekti više neće voziti preko La Manchea.

Sad svi čekaju PCR test kako bi uopće mogli steći preduvjete da jednog dana krenu dalje.

- Ovo je sramota za jednu Francusku, sramota za jednu Englesku, sramota za cijelu Europsku uniju i Bruxelles. Katastrofa - poručio je Danijel Petrović.

Podsjetimo, tisuće kamiona zapele su u Doveru uoči Božića zbog blokade kojom Francuska želi zaustaviti širenje novog vrlo zaraznog soja korona virusa.

Vozači su bijesni te su se danas kod Dovera sukobili s policijom, tražeći prelazak u Francusku. Njih više tisuća, iz brojnih europskih zemalja, danima su zatočeni u južnoj Engleskoj i mnogi neće stići svojim kućama za Božić.

Vozači koji su zapeli u Engleskoj zbog odluke većine europskih zemalja da zatvore svoje granice za ljude koji prostižu iz Velike Britanije bijesni su jer nemaju hrane, vode i primjerene sanitarne uvjete.

Support Ukraine