Iz Zagreba prema Rijeci po autocesti vozio čak 201 km/h

5 years,1 month ago - 11 veljače 2019, 24sata
Illustration
Illustration
Najveća koncentracija alkohola od 2,26 g/kg izmjerena je 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljenom 10. veljače oko 1.15 sati na području Krasice

U prometnom naziranju kojeg je, radi prevencije prometnih prekršaja i mogućnosti nastanka prometnih nesreća, ovog vikenda provela PU primorsko goranska sveukupno je zabilježen 381 prometni prekršaj, i to: 98 prekršaja prekoračenja brzine, po 46 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 155 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je 8. veljače u 16.47 sati u blizini vijadukta Zečeve drage kod vozaču koji je upravljao Seatom zagrebačke registracije. Isti se kretao iz smjera Zagreba prema Rijeci i to brzinom od čak 201 km/h, unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.

Narednog dana, u 16.05 sati kod tunela Hreljin posada policijskog presretača zaustavila je 33-godišnjeg Peugeota riječke registracije, koji se od Kraljevice prema Rijeci kretao brzinom od 147 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 80 km/h. Novčano je sankcionirana kaznom u iznosu 3.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od mjesec dana.

U istom razdoblju alkotestiran je 241 vozač, a najveći broj vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola, njih 13, bilo je u dobi između 25. i 30. godine živote. 

Najveća koncentracija alkohola od 2,26 g/kg izmjerena je 40-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljenom 10. veljače oko 1.15 sati na području Krasice. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije.

U počinjenju ukupno 13 prometnih prekršaja policija je zatekla i osam recidivista, osoba koje su od ranije evidentirane kao počinitelji prometnih prekršaja, a trojica od njih su zadržana u službenim prostorijama. Evidentirano im je osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok su ostali prekršaji u počinjenju kojih su zatečeni prekoračenje brzine, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom.

Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Support Ukraine