Jaguar Land Rover opoziva deset modela zbog previše CO2

4 years,11 months ago - 21 ožujka 2019, Auto Start
Jaguar Land Rover opoziva deset modela zbog previše CO2
Riječ je o vozilima koja su proizvedena u razdoblju od 2016. do 2019. godine pa britanski proizvođač mora kontaktirati sve vlasnike 'neispravnih' automobila

Britanski Jaguar Land Rover morat će opozvati više od 44 tisuće automobila nakon što su regulatori otkrili kako ta vozila mogu ispuštati 'prekomjerne' količine CO2. Opoziv se primjenjuje na čak deset Jaguarovih i Land Roverovih modela koji su opremljeni 2,0-litrenim benzincima ili 2,0-litrenim dizelašima, a ispuštaju previše štetnih plinova.

Ovaj se opoziv odnosi na različite verzije Jaguarovih modela E-Pace, F-Pace, F-type, XE i XF te na inačice Land Rover Discoveryja, Discovery Sporta, Range Rovera Sporta, Evoquea i Velara. Riječ je o vozilima koja su proizvedena između 2016. i 2019. godine pa britanski proizvođač mora kontaktirati sve vlasnike navedenih automobila.

'Takva vozila se povlače u servise da bi se osigurala predviđena podešenja emisije CO2. Izmjene će biti besplatne i potrudit ćemo se da u kratkome razdoblju smanjimo neugodnosti za kupca', poručuju iz Jaguara Land Rovera.

Support Ukraine