Kerumov sin objavio slike svog BMW-a od 640 konja: 'Ovo je jedini takav model u povijesti'

3 years,2 months ago - 15 veljače 2021, 24sata
Kerumov sin objavio slike svog BMW-a od 640 konja: 'Ovo je jedini takav model u povijesti'
Joško Kerum je izvijestio pratitelje na Instagramu o preinakama na svom bijesnom BMW-u koji, kako kaže, može dosegnuti 360 kilometara na sat

Joško Kerum, najstariji sin bivšeg splitskog gradonačelnika i aktualnog kandidata za istu poziciju Željka Keruma te vlasnik splitskog trgovačkog centra Joker, pohvalio se na Instagramu nabrijanim BMW-om. 

"S obzirom da zadnjih pet godina nemam objave na insta, a vidim da je puno novih pratitelja, odgovorit ću vam na pitanja koja oni stari pratitelji već znaju. Auto je 2009., body kit je Vorstainer gtrs3 full carbon (samo 100 u svijetu, a od toga šest u Europi). Ispuh Akrapović. Motor je atmosferski 4.0 V8 s kompresorom od g-power (640 KS, 750 n/m). Max izmjerena brzina s ovim motorom preko 360 km/h. I dalje jako impresivno za cestovno vozilo iz 2009.! Kao što možete vidjeti na mom profilu od tada do 2021. auto je mijenjao tri boje i sad je u foliji. Komentirajte u kojoj varijanti vam je bio najbolji, crna, krom, narančasta, matt ili možda nijedna?", napisao je.

Mediji su već pisali o ovom autu. Skupocjeni BMW M3 nosi registarske oznake ST 1991-JK, koje označavaju godinu rođenja i inicijale Kerumovog sina, a u fokus javnosti došao je nakon napisa da mu ga je otac navodno kupio za 18. rođendan. Tijekom godina, na autu su izrađene značajne preinake, od širokih sportskih guma preko sportskog auspuha do preuređenih leptir vrata.

Inače, upravo ovaj BMW bio je prije nekoliko godina oglašen na Njuškalu, gdje se prodavao za 125 tisuća eura. U međuvremenu smo razgovarali sa stručnjakom koji nam kaže da je vrijednost takvog serijskog M3 BMW-a bez prerada između 30 i 40 tisuća eura. Trenutno, s preradama, vrijedi između 80 i 100 tisuća eura, iako ga je teško procijeniti jer ih je vrlo malo na tržištu. 

Čuli smo se s Joškom i upitali ga gdje u Hrvatskoj uopće može voziti auto od 640 konjskih snaga.

- Po propisima se može voziti u Hrvatskoj. Recimo, u Njemačkoj na autobahnu se može voziti i preko 300 na sat. Auto je uredno atestiran i registriran, a na njemu se radilo u Njemačkoj, u G-powera - izvijestio nas je Kerum i dodao da je zatamnio stakla i skinuo tablice samo za potrebe snimanja. 

Ni on nije siguran u procjenu jer, kako kaže, teško je procijeniti nešto što je limitirano. Dodaje da je možda jedini ovakav primjerak u svijetu. 

- Ovo je jedini model u povijesti M3 što je izašao da je imao V8 atmosferski motor, što ga čini posebnim od drugih BMW linija i neću ga sigurno prodavati. Body kit je limitiran, cijeli je od karbona i 200 kilograma je lakši nego tvornički. Motor nije limitiran, a u vrijeme kad sam radio na njemu, bio sam među prvima u svijetu koji je naručio takav kompresor. On je takav već sedam godina, a sada je na njemu promijenjena samo boja i folija - kaže Kerum junior. Nije nam htio otkriti koliko je uložio u njega. 

Support Ukraine