Ključ nije u odricanju, već u isplativosti

3 godina,5 mjeseci ago - 1 prosinca 2018, Vecernji list
Ključ nije u odricanju, već u isplativosti
Mnogima je isplativije jednom godišnje unajmiti veći automobil nego čitave godine financirati veće vozilo nego što im realno treba

Isplativost. Ključan je to pojam u mnogim aspektima života, a o njemu sve više razmišljaju i mlađe generacije. Sve više mladih razmišlja o teretu posjedovanja automobila pa je mnogima draže voziti se taksijem ili javnim prijevozom nego razmišljati o kupnji automobila, osiguranju, popravcima, gumama, cijeni goriva, parkiranju...

No, naravno, sve ovo kao dio paketa koji neminovno ide uz predmet obožavanja prihvaćamo mi koji automobile  volimo i u njima želimo voziti, a ne biti voženi. Da, koštaju, ali sve košta. Uspoređivat ćemo cijene i zbrajati troškove, ali ne zato da sami sebi pokušamo opravdati život bez automobila, već zato da nađemo najbolju mjeru između novca koji možemo izdvojiti i onoga što nam treba da bi automobil bio održavan i siguran.

Treba nam automobil. Ne nužno velik ako nemamo veliku obitelj. Na godišnji odmor može se i drukčije. Možda u unajmljenom automobilu? Mnogima je isplativije jednom godišnje unajmiti veći automobil nego čitave godine financirati veće vozilo nego što im realno treba.

Trebaju nam dobre gume. Ne nužno najskuplje, ali dobre. Trebaju nam sigurnosni sustavi. Vjerujemo u svoje vozačke sposobnosti, ali trebaju nam i moderni "anđeli čuvari".

Support Ukraine