BMW krenuo s masovnom proizvodnjom baterija za nove i modele

1 godina,6 mjeseci ago - 29 svibnja 2021, autoportal
BMW krenuo s masovnom proizvodnjom baterija za nove i modele
Krenula je proizvodnja pete generacije visokonaponskih baterija i modula za modele – BMW iX i BMW i4

Proizvodni pogon u Dingolfingu ovih dana je posebno aktivan.

Naime, bavarski proizvođač je povećavo proizvodne kapacitete za svoj peti naraštaj električnog motora, koji se od 2020. godine proizvode u Dingolfingu za BMW iX3, a ugrađivat će se i BMW iX i BMW i4.

Očekujemo kako će najmanje 20 posto vozila koja isporučimo našim kupcima širom svijeta biti elektrificirane forme do 2030. Da bismo to postigli, oslanjamo se na našu opsežnu internu stručnost za pogonske sklopove. Uz ovaj pogon, ponosni smo na rad tvornica u Regensburgu i Leipzigu, “objasnio je dr. Michael Nikolaides, viši potpredsjednik, zadužen za proizvodnju motora i e-pogona u BMW Grupi.

BMW Group ulaže više od 500 milijuna eura u proširenje proizvodnih kapaciteta za e-pogone samo u Dingolfingu između 2020. i 2022. Od 2022. proizvodit će e-pogone za više od pola milijuna elektrificiranih vozila. BMW Group uložit će ukupno oko 790 milijuna eura u proširenje kapaciteta za dijelove električnog pogona na svojim lokacijama u Dingolfingu, Leipzigu, Regensburgu i Steyru između 2020. i 2022. godine.

Support Ukraine