Kroz naseljeno mjesto vozio 176 kilometara na sat!

7 years,4 months ago - 9 prosinca 2016, Vecernji list
Kroz naseljeno mjesto vozio 176 kilometara na sat!
S obzirom da je najveća dopušena brzina u naseljenom mjestu 50 km na sat, za počinjeni prekršaj prijeti mu novčana kazna od 5.000 do 15.000 kuna ili zatvorska u trajanju do 60 dana

Službenici Policijske postaje Nova Gradiška u ponedjeljak oko 12.30 sati prilikom nadzora prometa u Dragovcima u općini Nova Kapela zaustavili su 32-godišnjeg Požežanina koji je svojim Renaultom kroz naselje vozio brzinom od nevjerojatnih 176 kilometara na sat. Prema svemu sudeći, vozač je dobrano zavirio u čašicu, pošto mu je alkotestom izmjerena koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 1,23 promila.

Pijani 32-godišnjak zadržan je u policiji do otriježnjenja i bit će prekršajno prijavljen. S obzirom da je najveća dopušena brzina u naseljenom mjestu 50 km na sat, za počinjeni prekršaj prijeti mu novčana kazna od 5.000 do 15.000 kuna ili zatvorska u trajanju do 60 dana, uz dodatnih tri do pet tisuća kuna kazne za vožnju pod utjecajem alkohola te oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana.

Vozio četverocikl bez kacige, udario u kamen i poginuo

Vozač je upravljao neregistriranim četverociklom, bez zaštitne kacige i prije stjecanja dozvole za upravljanje takvim vozilom

Vozač (36) quad motocikla koji je jučer poginuo u selu Goranec u Varaždinskoj županiji sletio je s ceste u jarak zbog neprilagođene brzine, prevrnuo se i udario u kamen, utvrđeno je nakon obavljenog očevida.

Nesreća se dogodila izvan naseljenog mjesta u predjelu zvanom Severnjak. Vozač je upravljao neregistriranim četverociklom, bez zaštitne kacige i prije stjecanja dozvole za upravljanje takvim vozilom. On je šesnaesta smrtno stradala osoba na prometnicama Varaždinske županije u 2016. godini.

U samo tri dana policije evidentirala 14 sudara sa životinjama. Vozila udarala srndače, vepra, kravu i ovcu

Policija vozače upozorava da mogu zaraditi i prijave ako se ustanovi da su prilikom naleta na divljač prekršili prometne propise,U svega tri dana, od 2. do 5. prosinca, na cestama PU primorsko - goranske, policija je evidentirala 14 sudara u kojima su divlje i domaće životinje naletjele na vozila. Što se tiče divljih životinja u 11 slučajeva radilo se o srnećoj divljači, a u tim sudarima sudjelovali su vozači osobnih i teretnih vozila na području Delnica, Gornjeg Jelenja, Lovrana, Novog Vinodolskog, Pašca kod Rijeke, Ravne Gore i Vrbnika na Krku, dok se u blizini tunela Učka vozač osobnog automobila sudario i s veprom.

U dva navrata, na području Njivica i u čavlima, vozači osobnih vozila sudarili su se s ovcom i kravom. S obzirom na poveći broj sudara sa životinjama, policija opetovano upozorava vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti, a iz policije vozače mole da posebno paze na cestama izvan naselja gdje je veća mogućnost da se divljač neočekivano pojavi na cesti. Uz to, policija vozače upozorava da mogu zaraditi i prijave ako se ustanovi da su prilikom naleta na divljač prekršili prometne propise, odnosno da je do sudara došlo zbog kršenja prometnih propisa, kao što je prebrza vožnja.

Teška nesreća kod Vrbovca: U sudaru kamiona i autobusa jedna osoba poginula, nekoliko putnika ozlijeđeno

Za promet je zatvorena cesta Haganj – Bjelovar.

Nekoliko putnika iz autobusa je ozlijeđeno, a za promet je zatvorena cesta Haganj – Bjelovar.

Ložila vatru u pušnici, pala u nju i u poptunosti izgorjela

Pretpostavlja se da se radi o 82-godišnjoj vlasnici, no mrtvo tijelo prevezeno je u bolnicu radi obdukcije i identifikacije - priopćila je policija.

Dok je ložila vatru u pušnici, 82-godišnjakinja je, pretpostavlja se, pala u vatru i u potpunosti izgorjela. Nesreća se dogodila u Belišću, u Ulici kralja Tomislava u petak popodne.

Policija je izvijestila kako je u pušnici pronađeno "potpunosti izgorjelo tijelo ženske osobe".

- Pretpostavlja se da se radi o 82-godišnjoj vlasnici, no mrtvo tijelo prevezeno je u bolnicu radi obdukcije i identifikacije - priopćila je policija u ponedjeljak.

Još jedna teška prometna nesreća: Pijani mladić (21) prebrzo vozio, putnica (20) preminula od ozljeda

Crni niz prometnih nesreća na hrvatskim prometnicama nastavio se i ovog vikenda. Nakon što je sinoć jedan mladić (24) poginuo u teškoj prometnoj nesreći u Požeško-slavonskoj županiji, jutros se dogodila prometna tragedija i u Ivanić-Gradu.

Oko 5.40 sati, u Ivanić-Gradu, mladić (21) je pod utjecajem alkohola od 1,33 promila upravljao je osobnim vozilom marke Renault Megane zagrebačkih registracijskih oznaka Savskom ulicom u smjeru zapada.

Dolaskom do mosta preko rijeke Lonje zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad vozilom i udario u metalnu ogradu, izvijestila je policija.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 20-godišnja putnica, koja je od ozljeda preminula u bolnici oko 8 sati, dok su lakše ozlijeđeni 21-godišnjak i 20-godišnjakinja putnici iz vozila kojima je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava.

Support Ukraine