Lav je gol! Ovo su službene fotografije novog Peugeota 308, francuskog suparnika VW Golfa

1 godina,6 mjeseci ago - 18 ožujka 2021, JutarnjiList
Lav je gol! Ovo su službene fotografije novog Peugeota 308, francuskog suparnika VW Golfa
Službenih detalja još uvijek nema, no vjerojatno uskoro možemo očekivati premijeru

Najveća novost kod Peugeota koji je nedavno promijenio logotip, ove je godine svakako nadolazeći novi kompaktni model 308 kojeg već nazivaju i "Golf killer".

No, premda još nije ni zakazana premijera (očekuje se kasnije tijekom godine) službene fotografije francuskog kompakta već su nekako procurile na internet.

Po svemu sudeći, francuski kompakt identičan je automobilu na špijunskim fotografijama koje smo objavili prije nekoliko dana, a koje su otkrivale samo izgled prednjeg kraja. Međutim - lav je sada gol!

Fotografije podijeljene na forumu Worldscoop, kao i na bezbroj drugih kanala društvenih mreža tijekom posljednjih nekoliko sati, otkrivaju i stražnji kraj kompaktnog modela, a ponovo imamo prilike vidjeti i novi Peugeotov znak, koji između ostalog, sada unutar grupe Stellantis označava ulazak marke Peugeot u premium razred.

Usto, na kompaktnom modelu na slici, na prednjoj registarskoj pločici napisana je riječ "hibrid", a očekuje se da će Peugeot ponuditi 308 u hibridnoj i plug-in hibridnoj varijanti, a možda će čak ponuditi hibridnu izvedbu Peugeot Sport Engineered s oko 300 konjskih snaga.

Što se tiče izgleda, novi je model oblikovan dinamično s prepoznatljivim prednjim krajem, dok kutijasti stražnji kraj sada ima izduženija vodoravna svjetla.

Fotografije unutrašnjosti otkrivaju arhitekturu sličnu kao i kod kompaktnih SUV modela 3008 i 5008 s velikim ekranom multimedije i puno ploha s "oštrim" rubovima.

Službenih detalja još uvijek nema, no s obzirom na to da su procurile fotografije vjerojatno uskoro možemo očekivati i službenu premijeru...

Support Ukraine