Peugeot 308 i 5008 stigli u Hrvatsku

6 years,5 months ago - 7 studenoga 2017, IndexHR
Peugeot 308 i 5008 stigli u Hrvatsku
PEUGEOT je medijskom prezentacijom u srcu Hrvatskog Zagorja označio dolazak za marku bitnih modela u Hrvatsku.

Model 5008 nastavlja po recepturi manje 3008-ice metamorfozu monovolumena u klasičan SUV prateći tako trendove na tržištu, ali i nudeći izazovnu formu a sedam sjedala u segmentu kojem pripada. Drugi novitet je obnovljeni 308, novo izdanje najpopularnijeg Peugeotovog modela. Krenimo redom.

Peugeot 5008

Usprkos relativno gledano nemaloj cijeni model 3008 ostvaruje iznenađujuće prodajne rezultate. Nimalo čudno, model je to koji je uspio unijetu svježinu u najbrže rastući europski segment, ali i pokrenuti nastojanja marke da podigne svoju vrijednost. Istim putem ide i veći 5008 koji osim imena i nema dodirnih točaka sa svojim prethodnikom.

To je veliki SUV sa do 7 sjedala koji u doista atraktivnom pakiranju nudi potpuno ponudu u C segmentu. Iza dinamičnog izgleda naglašenog sada već tradicionalnim LED potpisom krije se luksuzno uređena kabina. Kvalitetni materijali i bogata oprema uključuju i-Cockpit koji uključuje do 12,3 inča dijagonale digitalnog ekrana, te 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir.

Nije na odmet spomenuti tri zasebna jednaka sjedala u drugom redu, sklopiva i podesiva po duljini i nagibu, te dva zasebna i sklopiva sjedala u trećem redu koja se mogu izvaditi i tako osigurati po dodatnih 40 litara korisnog prostora. Ovaj Peugeot ima i najveći obujam prtljažnika u kategoriji sa 780 litara.

Paleta motora kreće 1.2 Puretech benzincem sa 130 KS, a prati ga 1.6 THP motor sa 163 KS i automatskim mjenjačem. Dizelska BlueHDi ponuda kreće 1.6 motorom sa 120 KS, a dalje slijede 2.0 sa 150 i 180 KS.

5008 se na hrvatskom tržištu nudi s četiri razine opremljenosti: Active, Allure, GT Line i GT. Početna cijena je 190.828 kn u benzinskoj ponudi, te na 201.715 kn na dizelskoj izvedbi.

Model se na hrvatskom tržištu nudi s povoljnim uvjetima financiranja i 4 godine jamstva.

Kupci tako imaju mogućnost kupovine uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 0% u HRK putem financijskog leasinga u trajanju od 24 mjeseca po modelu 33%-33%-33%. Sve fizičke osobe pri kupnji na poklon dobivaju članstvo u klubu vjernosti Peugeot Zauvijek, koje nudi niz pogodnosti glede održavanja u mreži ovlaštenih servisa.

Peugeot 308

Nakon više od 760.000 primjeraka Peugeot u Hrvatsku dovodi obnovljeno izdanje najprodavanijeg i najnagrađivanijeg modela u gami. Nova 308-ica sazrijeva u svakom smislu uvodeći Peugeot u viši cjenovni razred kao kompakt elegantnog dizajna, vanserijske opremljenosti i visoke tehnološke potpore.

Novi vanjski potpis svodi se na izražajniji prednji kraj, novu liniju naplataka i straga nešto profiliraniji poklopac prtljažnika i novu grafiku svjetala. Redizajn donosi još impresivniji interijer s novim infotainmentom, ali i novim dezenom tekstila i i-Cockpit sučelja.

Najveća novost u tehnološkom smislu je skora premijera novog dizelskog motora. 1.5 jedinica usprkos većoj snazi (130 KS) donosi daljnji pad potrošnje goriva. Druga novost je osam-stupanjski automatski mjenjač razvijen sa Aisinom, a koji će biti dostupan i u kombinaciji s jačim dizelašem od 180 KS.

Pet je razina opreme, i to Access, Active, Allure, GT i Gti. Svi paketi su nešto bogatiji no prije, a osvježena je i lista opcijske opreme. Posebna pažnja dana je sigurnosnim sustavima, te sustavima asistencije vozaču. Ponuda pokriva gotovo sve danas dostupno na tržištu, od sustava automatskog kočenja do nadzora vozne trake i mrtvog kuta te sustava asistencije pri parkiranju. Početna cijena je 129.995 kn za benzinsku izvedbu sa baznom razinom opreme, odnosno 136.264 kn za dizelsku izvedbu sa 1.6 HDI motorom od 100 KS i istim paketom opreme.

Support Ukraine