Stigao je Peugeot 5008 s dotjeranim izgledom i krcat tehnologijom, cijene kreću od 200.300 kn

3 years,3 months ago - 13 siječnja 2021, JutarnjiList
Stigao je Peugeot 5008 s dotjeranim izgledom i krcat tehnologijom, cijene kreću od 200.300 kn
Skok u premium segment dizajnom, izradom i brigom za detalje, dizelaši i benzinci ostaju u ponudi

Peugeot je trenutno lider na europskom tržištu kompaktnih SUV vozila s modelima 5008 i 3008, a s više od 300.000 proizvedenih primjeraka od lansiranja 2017., postigao je izvrsne komercijalne rezultate.

Sada u novom, osvježenom izdanju uvodi dizajnerske smjernice budućnosti nudeći više suvremenosti s redizajniranim prednjim krajem, novim stražnjim Full LED svjetlima, novim bojama karoserije i novom opcijom "Black Pack".

Za uspjeh modela 5008 zaslužna je i spektakularna unutrašnjost. Prepoznatljivi i-Cockpit sada je još moderniji te se približio se premium segmentu: instrument ploča u visini očiju visoke rezolucije od 12,3 inča, koja se može u potpunosti podesiti i personalizirati s tehnologijom "Normally Black"  za visokokvalitetno prikazivanje te za još bolju preglednost i kontraste.

Novi središnji dodirni zaslon od 10 inča  visoke rezolucije dolazi sa sedam elegantnih prekidača koji podsjećaju na klavirske tipke i koji omogućuju izravan i stalan pristup glavnim funkcijama: radiju, klimatizaciji, 3D navigaciji s glasovnim upravljanjem, postavkama vozila, telefonu, mobilnim aplikacijama i sve pokazivače smjera.

Uspon u premium segment vidljiv je u unutrašnjosti s novim tkaninama, što doprinosi  razini doživljene kvalitete i atraktivnosti interijera. Na središnjoj konzoli, svi motori s unutarnjim izgaranjem opremljeni s automatskim mjenjačem, sada imaju u serijskoj opremi komandu za odabir načina vožnje koja omogućuje vozaču odabir između tri načina vožnje: Normal, Sport i Eco.

Usto, njegova je modularnost otprije poznata: naime, raspolaže sa sedam sjedalica za prijevoz do sedam osoba koji sada dolaze serijski od početnog modela.

Novi Peugeot 5008 nudi sljedeće unutarnje konfiguracije: tri zasebna neovisna sjedala koja su podesiva po duljini i nagibu te sklopiva u drugom redu, dva zasebna i sklopiva sjedala u trećem redu koja se mogu izvaditi, mogućnost sklapanja prednjeg suvozačevog sjedala (za utovar predmeta duljine do 3.20 m) te iznimno velik volumen prtljažnika od 780 do 1940 litara.

U novom Peugeotu 5008, pomoći u vožnji najnovije generacije upotpunit će ponudu tehnologija u vozilu: sustav Night Vision, jedinstveno u segmentu kompaktnih SUV-ova, aktivni tempomat s funkcijom Stop & Go (EAT8 automatski mjenjač), sustav za pomoć zadržavanja vozila unutar vozne trake (povezan sa ACC Stop & Go), sustav za automatsko kočenje u slučaju opasnosti posljednje generacije te prošireno prepoznavanje prometnih znakova.

Tu je naravno i niz elemenata pomoći u vožnji, od adaptivnog regulatora brzine, sustava za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, pomoći pri parkiranju, Advanced Grip Control, Hill Assist Descent Control (HADC), otvaranje vrata prtljažnika bez korištenja ključa...

Novi 5008 je dostupan s 3-cilindarskim PureTech turbo benzincima od 130 KS, 4-cilindarskim 1,6-litrenim PureTech  od 180 KS (dolazi isključivo s 8-stupanjskom automatikom) te dizelskim 4-cilindarskim 1,5-litrenim BlueHDi od 130 KS te 2,0-litrenim od 180 KS koji dolazi isključivo s 8-stupanjskom automatikom.

Cijene startaju od 200.300 kuna za početni model PureTech 130 S&S Active, dok najdostupniji dizelski model BlueHDi 130 S&S Active stoji 212.300 kuna do registracije.

Support Ukraine