Mercedes predstavio T klasu, hoće li biti uspješna?

1 year,11 months ago - 27 travnja 2022, IndexHR
Mercedes predstavio T klasu, hoće li biti uspješna?
MERCEDES je sukladno obećanjima predstavio novu T klasu i time dodatno obogatio ponudu u ovom pomalo zapostavljenom segmentu.

I dodatno zakomplicirao, rekli bi neki, jer u segmentu MPV-a Mercedes već nudi Citan. I ovdje je osnova ista, pa T klasu već mnogi prozivaju luksuznom izvedbom Renaultovog modela Kangoo. Kako god, Mercedes s ovim modelom ima velike planove, a nadamo se da će biti uspješniji nego što je bio izlet u svijet kamioneta s X klasom temeljenom na Nissanovoj Navarri. 

Dakle, tražite li obiteljski MPV koji uz avanturistički duh i prostranost može ponuditi premium štih kroz komfor, opremu i sigurnosne značajke, potraga počinje i završava upravo ovdje. Voljeli Mercedes ili ne, ovo je jedini model u segmentu s plemenitim pedigreom.  

Dodatno valja imati na umu kako Mercedes tu neće stati jer uskoro stiže i električna izvedba imena EQT. 

Nova T klasa nosi novi dizajnerski jezik Mercedesa, posebno sprijeda gdje kromirana maska donosi ogromnu trokraku zvijezdu te je obrubljena bademastim svjetlima.

Poklopac motora je podignut na najvišu razinu, a donji dio odbojnika dobiva atraktivnu saćastu strukturu. Bok vozila s kliznim vratima nadopunjen je tek atraktivnijim naplatcima i zanimljivim dvobojnim krovnim nosačima. 

Kako ni stražnji vertikalno rezani kraj ne nudi ništa zanimljivo, priču o dizajnu završavamo suhoparnim informacijama kako je T klasa duga 4498 mm, široka 1859 mm i visoka 1811 mm. Najavljena je i dulja izvedba sa sedam sjedala. 

U unutrašnjosti se lako prepoznaje putnički Citan, sada uz malo više šminke. Mercedes je tu odlučio ponuditi i MBUX infotainment sa 7-inčnim zaslonom, pa čak i ambijentalnu rasvjetu. Baš kao što i promo fotografije sugeriraju, ovdje je naglasak na praktičnosti i prostranosti, pa T klasa bez problema guta kolica, prijenosnu kutiju za ljubimca, ali i bicikl. 

U ponudi su dva motora, svaki s dvije izvedbe snage. 1.3 benzinac tako daje 102 i 131 KS, a 1.5 dizelaš 95 i 116 KS. Snažniji motori opcijski se nude sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (DCT).

Službene cijene još nisu obznanjene, ali se pretpostavlja kao bi T klasa trebala biti na razini od oko 30.000 eura, osjetno više od Citan Tourera, ali i Kangooa.

Support Ukraine