Mladić bez vozačke je pokušao pobjeći, dobio kaznu 22.000 kn

4 years,7 months ago - 22 kolovoza 2019, 24sata
Illustration
Illustration
Labinska je policija zbog prometnih prekršaja prijavila 19-godišnjaka, a zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo krivotvorenje isprave, podnijet će protiv njega i kaznenu prijavU

Policija je prilikom kontrole prometa u naselju Štrmac 20. kolovoza oko 00.50 sati zaustavila Fiat Punto riječkih oznaka, a kojim je upravljao 19-godišnjak bez položenog vozačkog ispita.

Utvrdili su kako je vozilo neregistrirano i da se na njemu nalaze i nepripadajuće registarske oznake, a vozač je odbio testiranje na prisutnost droge u organizmu, te prilikom policijskog postupanja pokušao i pobjeći. Sakrio se u obližnjem vrtu, no plavci su ga brzo pronašli i priveli u policijsku postaju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je mladić posudio vozilo od poznanika, te na njega postavio registarske oznake vlastitog vozila, pa je time zaradio kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je protiv vozača podnijela i optužni prijedlog nadležnom sudu, koji mu ekspresno izrekao novčanu kaznu od 22 tisuće kuna.

Support Ukraine