Na autocestama više vozila, a manje naplaćene cestarine...

3 godina,1 mjesec ago - 2 srpnja 2019, 24sata
Na autocestama više vozila, a manje naplaćene cestarine...
Prema podacima HAC-a, proteklog je vikenda, od 28. do 30. lipnja, na autocestama prometovalo 714,5 tisuća vozila ili 3 posto više nego u istom vikendu prošle godine.

Na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ) proteklog je vikenda, kao i cijelog prošlog tjedna, prometovalo više vozila nego u usporedivim datumima prošle godine, dok je i za vikend i u tjednu naplaćeno manje cestarine, doznaje se iz HAC-a.

Po podacima HAC-a, proteklog je vikenda, od 28. do 30. lipnja, na autocestama kojima upravlja HAC i ARZ prometovalo 714,5 tisuća vozila ili 3 posto više nego u istom vikendu prošle godine, pri čemu je naplaćeno nešto više od 38,5 milijuna kuna cestarine bez PDV-a ili 1 posto manje.

Manje naplaćene cestarine bilo je i u cijelom prošlom tjednu na tim autocestama u usporedbi s istim datumima prošle godine, odnosno u tjednu od 25. lipnja do 1. srpnja ove godine naplaćeno je ukupno 79,1 milijun kuna bez PDV-a ili 1 posto manje.

Istodobno, u tom je tjednu po tim autocestama zabilježen 1,7 posto veći promet nego lani, sa gotovo 1,5 milijuna vozila.

Više vozila nego lani zabilježio je i koncesionar Autoceste Zagreb-Macelj (AZM), kojom je za vikend, od 28. do 30. lipnja, prošlo ukupno 97,5 tisuća vozila, što je oko 2 posto više nego u istim danima prošle godine. Taj koncesionar ne objavljuje podatke o naplaćenoj cestarini.

Support Ukraine