Piromanka iz Šibenika do sada je podmetnula već 7 požara, a radi kao blagajnica u HAC-u

4 years,8 months ago - 29 srpnja 2019, Vecernji list
Piromanka iz Šibenika do sada je podmetnula već 7 požara, a radi kao blagajnica u HAC-u
Piromanka koju policija sumnjiči da je podmetnula požar koji je zahvatio površinu od oko 900 hektara na šibenskom području, a koji su vatrogasci jedva ugasili, zaposlenica je HAC-a gdje radi kao blagajnica. Radi na naplatnim kućicama Skradin od 2005. godine.

Kako neslužbeno doznajemo, dan kad je izbio požar ona se prijavila se na posao oko 13.30,h, a dojava o požaru je stigla oko 13 sati. No u HAC-u će preko nadzornih kamera provjetiti je li se doista ona prijavila ili je to učinio netko umjeto nje.

U HAC-u, kako neslužbeno doznajemo, namjeravaju ukoliko se 53-godišnjoj blaganici odredi istražni zatbvro, dati joj izvanredni otkaz jer bi to ukazalo da policija ima visoku razinu sumnje. A formalni razlog za izvanredni otkaz bi bio to što je svojim namjernim djelovanje prouzročila izravnu štetu tvrtku jer je autocesta zbgo požara bila zatvorena.

Požar je gasilo 200-tinjak vatrogasaca, kanaderi i zračni traktori, a za vatrogasnu intervenciju potrošeno je oko pet milijuna kuna.

Žena (53) je piromanka koja je i prije dvije godine podmetnula čak sedam požara.

Ona je tada palila vatru na području Dubrave od 18. do 23. srpnja u šumi i na smetlištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svog susjeda improviziranim bakljama i upaljačem. Od krpa i ručnika natopljenih lož-uljem pravila je baklje, palila stari papir, suhu travu, raslinje...

Support Ukraine