Mladić (20) vozio brzo, udario je u rubni kamen i zabio se u postaju, usmrtio djelatnika...

3 years,2 months ago - 25 siječnja 2021, 24sata
Mladić (20) vozio brzo, udario je u rubni kamen i zabio se u postaju, usmrtio djelatnika...
U nesreći je poginuo 53-godišnji djelatnik HAC-a nakon što se mladić automobilom zabio u objekt pored naplatnih kućica. Probio je dva zida i zaustavio se tek kod trećeg...

Vozač koji je izgubio nadzor nad vozilom, probio dva zida zgrade naplatnih kućica Mraclin i usmrtio Dejana Budaka koji je tamo radio, liječi se u KB Dubrava. Policija se jutros oglasila priopćenje u kojem je otkrila detalje nesreće. 

- Jučer, 23. siječnja oko 5.30 sati na području Mraclina, 20- godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW sisačkih registarskih oznaka krećući se zapadnim kolnikom autoceste A11, dok pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste kojom prilikom je vozilom prešao na zatvoreni prometni trak i prednjim dijelom vozila naletio na rubni kamen uslijed čega se je vozilo nastavilo nekontrolirano kretati - javlja policija.

- Prilikom nekontroliranog kretanja vozila, isto je u jednom trenutku izgubilo kontakt s podlogom a poto se nastavilo nekontrolirano kretati nogostupom u zoni naplatne postaje Mraclin. Udarom u zid upravne zgrade isti je srušen a vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade pri čemu je naletilo na 53-zaposlenika naplatne postaje koji je u naletu smrtno stradao. Po zaustavljanju vozila isto se zapalilo te je požar ubrzo ugašen. Liječnička pomoć 20-godišnjaku pružena u KBC-u Zagreb, te je zadržan na liječenju dok je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Protiv 20-godišnjeg vozača podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku - navode u priopćenju.

Support Ukraine