Nestašice zaliha i inflacija povisuju cijene auta: Još ima vremena da preduhitrite poskupljenja

2 years,4 months ago - 23 studenoga 2021, JutarnjiList
Nestašice zaliha i inflacija povisuju cijene auta: Još ima vremena da preduhitrite poskupljenja
Izbor vozila na tržištima zasigurno će biti slab u 2022., a predviđa se čak i poskupljenje novih vozila od 20 do 30 posto

Globalni nedostatak poluvodiča izazvan pandemijom koronavirusa i dalje uzrokuje probleme u globalnoj proizvodnji vozila. Proizvodnja je sve manje u stanju držati korak s rastućom potražnjom kupaca za novim modelima koji imaju sve sofisticiraniju elektroniku u kojoj su čipovi ključni.

Zbog šoka u proizvodnji, ove je godine iz svjetskih pogona stiglo znatno manje novih automobila, a trend nestašice vozila nastavit će se i 2022. Uz manjak ponude predviđa se astronomski rast cijena od 20 do 30 %, a dodatni pritisak na cijene predstavlja i očekivana inflacija. Stoga je pravo vrijeme za kupnju novog automobila upravo sada, kada su vozila sa zaliha na nekim mjestima još uvijek dostupna.

Kia pomiče granice u automobilskoj kvaliteti

Veliki izbor nikako nije jedini razlog za kupnju Kije – tu je i nenadmašna kvaliteta kojom Kia vozila već duže vrijeme osvajaju svijet. Dokaz za to je, primjerice, potpuno nova električna Kia EV6, koja je upravo ovih dana dobila prestižnu nagradu „Njemački premium automobil 2022. godine“, a drugi Kijini modeli već dugi niz godina osvajaju značajne svjetske nagrade.

To nije slučajno, budući da je Kia jedna od tehnološki najnaprednijih marki automobila s originalnim dizajnom, prvoklasnom izradom koja postavlja nove standarde, najnaprednijom opremom za sigurnost i udobnost te već legendarnim nenadmašnim 7-godišnjim tvorničkim jamstvom koje vrijedi za cijelo vozilo i još uvijek je najduže u Europi. Osim toga, Kia vozila osiguravaju vrlo visoku vrijednost u smislu cijene, koju savršeno drže tijekom godina korištenja, zahvaljujući neupitnoj kvaliteti, dugotrajnom jamstvu i razgranatoj servisnoj mreži.

Posljednje, ali ne manje važno, razlog kupnje Kije može biti i sve veća popularnost među domaćim vozačima, za što je zaslužna sve očitija izvrsnost vozila ove marke. Naime, u rujnu i listopadu ove godine Kia je bila najprodavanija marka automobila svim kupcima u Hrvatskoj, a ukupno je četvrta po udjelu na tržištu u 2021. godini među svim automobilskim imenima.

Odvezite svoju novu Kiju po starim cijenama već danas

Zaključimo riječima da toliko dobrog trenutka za kupnju vozila odavno nije bilo – stoga nemojte čekati 2022. godinu! Takva prilika se neće ponoviti još neko vrijeme. Odaberite Kiju sa zaliha i preduhitrite poskupljenja sljedeće godine!

Support Ukraine