Nova slika Smart SUV-a: Potpuno električni gradski terenac stiže na Salon automobila u Münchenu u rujnu

2 years,8 months ago - 21 srpnja 2021, tportal
Nova slika Smart SUV-a: Potpuno električni gradski terenac stiže na Salon automobila u Münchenu u rujnu
Očekuje se da će novi peterosjed biti najveći Smartov model do danas, duljine oko četiri metra i slične veličine kao Mini Countryman.

Izgradit će se na osnovu Geelyjeve fleksibilne SEA arhitekture, koja će također biti temelj niza budućih Volvo modela

Gorden Wagener, šef dizajna u Daimler AG-u, je na svom Instagram profilu objavio novu najavnu sliku novog Smarta, ali ovaj puta u formi SUV vozila. Radi se o nadolazećem potpuno električnom modelu, koji će biti prikazan u formi konceptne verzije na predstojećem Salonu automobila IAA Mobility 2021 u njemačkom Münchenu u rujnu.

Ovo će biti prvi model Smart od kada je marka postala zajedničko ulaganje Mercedes-Benza i kineske tvrtke Geely. Označit će korak promjenu u dizajnerskom jeziku i pozicioniranju marke u skladu s njezinim 'rastućim težnjama prema visokoj tehnologiji'.

Inače, Gorden Wagener je odgovoran za dizajn svih robnih marki i proizvoda njemačke tvrtke - od A-klase do Actrosa, našeg pametnog i korporativnog dizajna svih marki Grupe. Ovaj sveobuhvatan pristup dizajnu pokriva sve dodirne točke između kupaca i tvrtke i stvara zajedničko iskustvo. 

'Naš eSUV koncept utjelovljuje svu novu DNA Smart-a. To je vizionarski pristup koji stvara novi identitet marke - ljepši, sportskiji i, naravno, puno više cool nego prije', rekao je Gorden Wagener.

Ovaj potpuno novi SUV model s petero vrata poznat je pod kodnim imenom HX11 i bit će izgrađen u Kini. Na najnovijoj najavnoj slici se malo toga vidi, ali potvrđuje da će imati panoramski krov i zlatnu kontrastnu liniju prozora. Prethodno objavljene skice pokazale su strukturu automobila, uključujući oštra prednja svjetla, široke kotače i istaknute krovne rešetke.

Ono što je jako primjetno je logotip Smar, koji se pojavljuje na dijelu stražnje karoserije, dok su skrivene ručke na vratima, veliki panoramski krov, a osvijetljeni elementi također su dio dizajna automobila.

Očekuje se da će novi peterosjed biti najveći Smartov model do danas, duljine oko četiri metra i slične veličine kao Mini Countryman. Izgradit će se na osnovu Geelyjeve fleksibilne SEA arhitekture, koja će također biti temelj niza budućih Volvo modela. Iz Smarta kaže da će 'SUV biti održiv oblik putovanja za mlade obitelji, s velikom unutrašnjošću vrhunskog izgleda i stila'. Glasovno upravljanje i digitalni ključ bit će standardni za svako vozilo.

Kineska izvješća sugeriraju da će automobil biti opremljen straga montiranim elektromotorom maksimalne snage 200 kW, litij-ionskom baterijom kapaciteta manje od 70 kWh i dosegom kineskog NEDC testnog ciklusa većim od 500 km.

Support Ukraine