Mali gradski automobili-pronasli smo najpovoljnije!

6 years,11 months ago - 24 ožujka 2017, IndexHR
Mali gradski automobili-pronasli smo najpovoljnije!
MALI gradski automobili ono su što se naziva entry-level klasom vozila – uglavnom su najjeftiniji i najmanji u ponudi svakog proizvođača, a često i prvi automobili koje vozimo nakon položenog vozačkog ispita.

Mnogi će reći da su to uglavnom automobili slabijih performansi, skučenog prostora u unutrašnjosti i manjka komfora. Htjeli priznati ili ne, danas su mali gradski automobili na novom vrhuncu svoje popularnost.

Zašto? Prije svega, tu je naravno cijena. Često su povoljnija opcija te pružaju najviše za najmanje novca, što je mnogima primarno pri odabiru automobila. Iznimno su praktični za grad zbog često visokog sjedišta i oštrih kutova automobila, što vam omogućava veliko vidno polje i laku vožnju kroz gradske gužve, a tek parkiranje... usporedba nije fer. Zamislite traženje parkinga u gradu i pokušaje parkiranja 5.2 metra dugačke Mercedes-Benz S klase i 2.7 metara dugačkog Smart Fortwoa – gotovo dva Smarta stanu na mjesto jednog Mercedesa!

Na kraju, kupcima nije na odmet ni činjenica da su motori u malim gradskim automobilima optimizirani za gradsku vožnju, što između ostaloga znači i da su iznimno mali potrošači. Također, većina odlično prolazi na testovima zbog iznimno male emisije CO2.

Mi smo pretražili uzduž i poprijeko Indeks Oglase, najbrže rastući i jedini potpuno besplatni oglasnik u Hrvatskoj, te pronašli nekoliko gradskih automobila koji bi vam se mogli svidjeti. No ako ne dijelite naš ukus, ništa strašno! Posjetite Index Oglase i pronađite automobil baš po svojoj mjeri između više od 13.500 oglašenih automobila!

Renault Twingo Expression SCE 70

Maleni Francuz prvi put je lansiran 1992. godine kao jedan od prvih malih gradskih automobila novije generacije. Samo njegovo ime kombinacija je naziva triju plesova: twist, swing i tango. Upravo takav je i na cesti – agilan, pristupačan, prilagodljiv – a s najnovijim redizajnom jedan je od najljepših u klasi. Konkretni primjerak iz oglasa gotovo je nov, prešao je tek 3.200 kilometara i dolazi u predivnoj nebesko plavoj boji. Pogledajte na oglasu što sve ima od opreme!

Mini Cooper 1.4D

Iako je Twingo među prvima malim gradskim autima novijih generacija, jedna je minijaturna legenda – Mini Cooper! Prvi model, tada pod imenom Mini Morris, pušten je u prodaju još davne 1959. godine. Najmanji Britanac u međuvremenu je stekao fanove po svim kontinentima, a proglašen je drugim najutjecajnijim automobilom 20. stoljeća, odmah iza Forda Model T. Mini je uhvatio korak s vremenom, danas u vlasništvu njemačkog BMW-a primjenjuje najmodernije tehnologije, no svojim vintage izgledom odaj počast svojim prethodnicima. Mi smo pronašli diesel model s predivnim vizualima i britanskom zastavom na krovu, vlasnica ga je pazila i mazila, a pogledajte ga na linku.

Volkswagen Up!

Najmanji Volkswagen ujedno je i jedan od najnovijih njegovih modela, čija je prodaja izvan Njemačke krenula 2012. godine. Iste je godine dobio i nagradu za najbolji automobil godine! Također, jedan je od najsigurnijih automobila, osvojio je svih 5 Euro NCAP zvjezdica i potvrdio tradiciju Volkswagenovih modela. Konkretni primjerak s oglasa je iz 2015. i prešao je tek 50.000 kilometara, a jedan je od najjeftinijih na tržištu!

Fiat 500 1.2 Lounge

Kada pišemo o malim gradskim automobila, jedna legenda se ne smije zaboraviti – Fiat 500. U Italiji poznat jednostavno kao Cinquecento, kod nas ipak kao Fićo uglavnom zbog tada domaće proizvodnje, počeo se proizvoditi 1957. godine i izdržao je osamnaest ljeta tijekom kojih ih je proizvedeno gotovo četiri milijuna! Veliki povratak doživio je 2007. godine preslatkim retro dizajnom, a mi smo pronašli mališana iz 2014. sa staklenim krovom, samo 31.000 kilometara i još par sitnica koje će vam uljepšati vožnju u ovom ljepotanu.

Smart Fortwo

Iako postoje manji auti, rijetko da ćete ih vidjeti na cestama! Samo ime automobila izvedeno je iz suradnje njemačkog Mercedes-Benza i švicarskog proizvođača satova Swatch: Swatch i Mercedes stvorili su umjetnost (art) – SMART. Nema gdje ga ne možete parkirati i bez premca je najkompaktniji automobil u klasi, mada će mnogi reći i da je Smartov originalni model Fortwo klasa za sebe. Pronašli smo prekrasni model iz 2015. godine sa samo 23.000 km – pogledajte što sve nudi!

Support Ukraine