Novi MINI Countryman premijerno u Zagrebu, službeno dostupan za narudžbu uz 37.574 eura

1 month,3 weeks ago - 6 ožujka 2024, autoportal
MINI Countryman premijerno u Zagrebu
MINI Countryman premijerno u Zagrebu
Novi MINI Countryman je viši 6, dulji 13 centimetara i upravo nam se predstavio u centru Zagreba…

Novi MINI Countryman stiže u bogatom opsegu paketa opreme, a još više pogonski opcija. Svakako najveća novost je potpuno novi električni MINI Countryman Electric, a nas je uživo osvajao Countryman u John Cooper Works izvedbi.

Sa širim lukovima kotača, karakterističnom karizmom i modernim minimalističkim dizajnom s jasno dizajniranim površinama, automobil sada ima značajno poboljšanu prisutnost.

Posebno je napredovao u unutrašnjosti, robusni MINI avanturist nudi još više prostora, udobnosti i sigurnosti – čak i izva utabanih staza zahvaljujući pogonu na sve kotače. Ambijentalno osvjetljenje kroz cijelu kontrolnu instrument tablu, uz efektni OLED središnji zaslon, sve to čini jedan iznimno ugodan osjećaj sa svakom novom vožnjom. Novi MINI Experience načini rada i prošireni sustavi pomoći u vožnji uključujući glasovno upravljanog MINI Intelligent Personal Assistant čine izlete u novom MINI Countrymanu još udobnijim i zabavnijim. Potpuno električni pogonski sklop također doprinosi tome, dodatno unapređujući prepoznatljivu zabavu u vožnji marke s dvije razine izlazne snage. Kao prvi MINI proizveden u Njemačkoj, model također otvara nove korake u pogledu proizvodnje.

Dugačak je 4433 mm, širok 1843 mm i visok 1656 mm. MINI Countryman je i moderan svestrani i prostrani svakodnevni suputnik. Zahvaljujući međuosovinskom razmaku koji je povećan na 2.692 mm, udobnost je dodatno povećana. Potpuno električni MINI Countryman dostupan je u dvije razine izvedbe: Kao MINI Countryman E (42.437 eura) sa snagom od 150 kW/204 KS i okretnim momentom od 250 Nm, ima domet od 462 km. MINI Countryman SE ALL4 (48.750 eura) nudi 230 kW/313 KS i 494 Nm, uz domet od 433 km.

Prednji kraj MINI Countrymana definiran je izražajnom konturom nove osmerokutne prednje maske. Posebno mali radarski senzor integriran je u ravnini s njegovom površinom kako bi podržao povećanu funkcionalnost sustava pomoći vozaču. U novoj generaciji modela, MINI Countryman je prvo vozilo sa sustavima pomoći razine 2 koji omogućuju poluautomatiziranu vožnju. Određeni detalji dizajna na prednjem dijelu vozila razlikuju se ovisno o odabranoj razini opreme.

Elementi dnevnih svjetala LED svjetala podržavaju ovaj upečatljiv izgled svježim sjajem zahvaljujući jedinstvenim svjetlosnim potpisima. Po izboru, elementi svjetla za dnevnu vožnju mogu se promijeniti kako bi se stvorila tri svjetlosna potpisa u prednjim i stražnjim LED svjetlima, čime se pojačava osebujni karakter svakog vozila. Osim toga, svi svjetlosni načini rada počinju i završavaju posebno orkestriranom animacijom dobrodošlice i prilikom odlaska.

Ipak, najveću pažnju je na Roosveltovom trgu plijenio Counutryman JCW ALL4. Izvedba od 300 KS s atraktivnim vizualnim dekorom, 4 ispušna nastavka, 20 colni kotači je definitivno za one koji vole sportski dekor i još uvjerljivije vozačke karakteristike. Cijena je definirana za ovaj model s početnih 58.288 eura.

Novi MINI već je dostupan za narudžbu…

Support Ukraine