Novi Volkswagen Tiguan proslavio svjetsku premijeru pred 10.000 zaposlenika

7 months,1 week ago - 21 rujna 2023, autoportal
Novi Volkswagen Tiguan proslavio svjetsku premijeru pred 10.000 zaposlenika
Čak i prije službenog predstavljanja za medije, Volkswagen je jutros predstavio novi Tiguan pred oko 10.000 zaposlenika na radnom sastanku unutar i oko Hale 11 tvornice u Wolfsburgu.

Volkswagen Tiguan je jedan od najuspješnijih Volkswagen modela današnjice i stoga je od posebne važnosti za tvrtku: otkad je pušten u prodaju 2007. godine, proizvedeno je 7,6 milijuna jedinica – od toga gotovo milijun u posljednje dvije godine. Od 2018. Tiguan je najprodavaniji model ne samo Volkswagen osobnih automobila nego i Volkswagen grupe. Nova, treća generacija najprodavanijeg SUV-a sići će s proizvodne trake u Wolfsburgu od jeseni 2023. i doći na tržište u prvom tromjesečju 2024. Sa svojim poznatim kompaktnim dimenzijama, Tiguan spaja napredne tehnologije s karizmatičnim dizajnom.

Thomas Schäfer, izvršni direktor Volkswagen osobnih automobila pred okupljenima je rekao: “Predstavljanje našeg novog Tiguana Volkswagen timu prije njegove svjetske premijere bio nam je glavni prioritet. To je naš način da se zahvalimo zaposlenicima na njihovom marljivom radu i strasti. Kompaktni SUV vrlo je važan model za tvrtku i lokaciju u Wolfsburgu, apsolutni bestseler u cijelom svijetu. Ukupno 7,6 milijuna kupaca kupilo je naš kompaktni SUV od njegovog predstavljanja 2007. godine.”

Daniela Cavallo, predsjednica općeg i grupnog radničkog vijeća, istaknula je: „Ideja o održavanju svjetske premijere s radničkom snagom došla je od radničkog vijeća. Održavanje svjetske premijere novog Tiguana tijekom radnog sastanka šalje snažan znak našeg poštovanja prema našim kolegama, posebno ovdje u rodnom mjestu Tiguana u Wolfsburgu. Oni su doprinijeli njegovom uspjehu i bili su najbolji ambasadori brenda od samog početka. Ovo je način na koji zahvaljujemo našim zaposlenicima na predanosti njihovom izvrsnom radu.”

Volkswagen nudi jedan od najsuvremenijih i najvećih SUV programa s novim model Tiguan, T-Roc, T-Cross, Taigo i Touareg, potpuno električnim ID.4 i ID.5 i nizom drugih modeli u Sjevernoj i Južnoj Americi, Indiji i Kini. SUV vozila su najbrže rastući tržišni segment u cijelom svijetu, zbog čega je jak portfelj posebno važan za davanje Volkswagen konkurentne prednosti.

Support Ukraine