Novitet na hrvatskom tržištu: Došla je obnovljena Kia XCeed!

1 year,1 month ago - 26 veljače 2023, revijahak
Novitet na hrvatskom tržištu: Došla je obnovljena Kia XCeed!
Obnovljeni Kia XCeed ne donosi značajnije novosti, ali nudi suptilne promjene i manja poboljšanja

Modernizirani XCeed, prepoznatljiv je prvenstveno po redizajniranim prednjim dijelovima s novim branikom, modificiranoj maski hladnjaka i novim Full LED prednjim svjetlima koja su već dio osnovne opreme. Svjetla za maglu, koja su prije bila smještena na stranama odbojnika sada su uključena unutar svjetla. Njihovo mjesto u moderniziranoj verziji zauzeli su novi ventilacijski otvori sa zračnim zavjesama, koji usmjeravaju strujanje zraka oko kotača. Ova nova značajka smanjuje aerodinamički otpor i također ima manji učinak na potrošnju goriva, dok je straga XCeedu promijenjen donji dio branika.

I nakon ovog ažuriranja Kia XCeed ostaje klasični crossover, dizajnerki hibrid koji spaja karakteristike različitih tipova automobila. Iznutra je osvježen sveobuhvatno i s logičnim funkcionalnim infotainmentom, s kojim se može upravljati putem velikog zaslona s digitalnom instrumentima, dok su vozaču u osuvremenjenom XCeedu osigurana gotovo sva suvremena pomagala u vožnji.

Osim u izgledu, XCeed je i u ponašanju na cesti sportski naglašen, ali i relativno ekonomičan, posebice s 1,5-litrenim četverocilindričnim benzinskim motorom (blagi hibird sa 160 KS). Taj motor je dovoljno moćan da ispuni većinu želja vozača. U unutrašnjosti se nije štedjelo na udobnosti, kao i na povjerenju u svoj proizvod, jer Kia se nije odrekla svog prepoznatljivog sedmogodišnjeg jamstva proizvođača/do 150.000 km, što bi neki drugi proizvođači mogli i trebali preuzeti kao primjer. U odnosu na klasični Ceed, XCeed je nešto veći i nudi veći prtljažni prostor, 426 u odnosu na 395 litara, odnosno 1378 u odnosu na 1291 litru u slučaju preklopljenih stražnjih naslona.

Cijene kreću od 23.199 eura za osnovni 1,0-litreni T-GDI trocilindrični motor sa ručnim mjenjačem i 120 KS, dok ostali jači modeli ovisno o opremi nude izbor ili samo automatske mjenjače. Istaknimo i da je  najavljen i dolazak PHEV verzije sa 141 KS koji s električnim pogonom pruža mogućnost prelaska do 60 km samo na struju, zahvaljujući 8,9 kWh bateriji. U ponudi je i dizelaš sa 136 KS.

Support Ukraine