‘Od 100 do 200 za 2,88 sekundi!‘: Rimac Nevera je 20 posto brža od Bugattija Chirona Super Sport

11 months ago - 11 svibnja 2023, JutarnjiList
‘Od 100 do 200 za 2,88 sekundi!‘: Rimac Nevera je 20 posto brža od Bugattija Chirona Super Sport
Video: Nevera je toliko brza da može ostaviti iza sebe automobile poput Ferrarija SF90 Stradale, pa čak i Bugattija Chiron Super Sport

Ne događa se često da se pojavi novi superautomobil ili hiperautomobil koji pruža znatno superiorne performanse u odnosu na bilo kojeg od svojih suparnika, ali to je upravo ono što je električna Nevera učinila od svoje premijere.

S iznimkom Pininfarine Battiste koja koristi isti Rimčev osnovni električni pogonski sklop kao Nevera, novi Rimac je toliko brz da može ostaviti iza sebe automobile poput Ferrarija SF90 Stradale, pa čak i Bugattija Chirona Super Sport.

Rimac u planu ima proizvesti samo 150 primjeraka Nevere, što znači da će je vrlo malo entuzijasta ikada imati priliku voziti. Srećom, popularni YouTuber recenzent Automann-TV nedavno je imao priliku testirati Neveru kako bi svijetu pružio pogled iz kabine i pokazati na što je potpuno električni stroj sposoban.

Test ne uključuje nikakva ubrzanja s mjesta, što je nešto što smo već vidjeli, ali je izveo niz vožnji od 100 km/h do 200 km/h. U prvoj vožnji, sa suvozačem u automobilu i hladnim gumama, Nevera je završila sprint za samo 3,0 sekunde, pobijedivši Chirona u Super Sport izvedbi kojem je u prethodnom testu trebalo 3,5 sekunde.

U drugoj vožnji Nevera je 100 km/h do 200 km/h odradila za 2,93 sekunde uzbrdo, a u trećoj vožnji je zabilježila vrijeme od 2,88 sekundi, također na maloj uzbrdici. Performanse su čak luđe nego što mislite jer od 200 km/h do 300 km/h treba oko 6 sekundi, što je doista nevjerojatna brojka. Vidjeti ovakav automobil sa hrvatskim registarskim oznakama zaista je divan prizor.

Support Ukraine