Olujna bura otežava promet na A1, promet je pojačan prema unutrašnjosti

6 years,9 months ago - 18 srpnja 2017, Vecernji list
Olujna bura otežava promet na A1, promet je pojačan prema unutrašnjosti
Promet je srednje gust na cestama u smjeru mora, a povremeno pojačan u smjeru unutrašnjosti

Ollujna bura stvara probleme na prometnicama. Autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja otvorena je samo za osobna vozila.

Isključivo osobna vozila smiju na DC54 Maslenicu-Zaton Obrovački. Za sve ostale skupine vozila obilazak je cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca, javlja HAK. Zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila) je: - na autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika; - na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku; - na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja;

Zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina): - na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić (vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila).

Promet je srednje gust na cestama u smjeru mora, a povremeno pojačan u smjeru unutrašnjosti. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u nedjelju, 16. srpnja, od 12 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti DC1.

Državnom cestom DC1 u Kninu, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska te Prizna-Žigljen, kao i katamaranske linije Mali Lošinj-Rijeka i Pula-Unije-Susak-M.lošinj-Silba-Zadar.

Support Ukraine