Vuk u tunelu Kozjak sam preskočio ogradu i otišao s Dalmatine: 'Došao je točno do našeg automobila'

3 godina,11 mjeseci ago - 12 veljače 2019, Vecernji list
Vuk u tunelu Kozjak sam preskočio ogradu i otišao s Dalmatine: 'Došao je točno do našeg automobila'
Na autocesti A1, u tunelu Kozjak, u utorak rano ujutro nedaleko od Dugopolja, uočen je vuk! O susretu sa životinjom HAC je informirao splitski dogradonačelnik Nino Vela koji je na službenom putu za Zagreb.

-Sreli smo vuka u tunelu Kozjak! Bila je kolona vozila i vuk je došao točno do našeg automobila. Bio je to bliski susret oči u oči! - rekao je Vela koji je u programu Radio Splita upozorio na opasnost na Dalmatini. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionici autoceste A1 kod čvora Donja Zdenčina i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Križa. Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i kliski. Mogući su odroni.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta (poledica na kolniku) u Lic i: DC218 GP Užljebić - Donji Lapac - Dobroselo (g.ž.ZD)-Mazin - Bruvno (D1), ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje, ŽC5203 Dobroselo-Srb i županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split. Katamaran na liniji 9603 Jelsa - Bol - Split će isploviti iz luke Stari Grad u 06:00 h bez pristajanja u luke Jelsa i Bol.

Support Ukraine