Problemi u prometu: Zbog snježne vijavice zatvorene ceste u Lici

4 godina,11 mjeseci ago - 21 veljače 2018, Vecernji list
Problemi u prometu: Zbog snježne vijavice zatvorene ceste u Lici
Večeras od 22:00 do 06:00 sati ujutro zbog radova u tunelu Učka vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji dok su ceste mjestimice mokre i skliske od kiše u dijelu Dalmacije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima. magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Slavoniji, a ima je i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između Novske i Nove Gradiške, javlja HAK.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Krnjak-Slunj-Grabovac-Vaganac-Korenica-čvor Udbina-Ondić te državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jak vjetar usporava promet  na autocestama A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu te na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na autocesti A7 Draga-Šmrika te dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Večeras od 22:00 do 06:00 sati ujutro zbog radova u tunelu Učka vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Za sav promet zbog snježne vijavice u Lici zatvorene su: državna cesta DC218 Dobroselo (g.ž.LS) - Mazin - Bruvno (D1), ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica-(ŽC5113) do granice Karlovačke županije, ŽC5110 Alan-Krivi Put-Prokike, te lokalne ceste Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

Support Ukraine