Promet na cestama sve gušći. Vozi se u kolonama, a vozači se pozivaju na oprez

4 years,8 months ago - 19 lipnja 2019, Vecernji list
Promet na cestama sve gušći. Vozi se u kolonama, a vozači se pozivaju na oprez
Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na graničnim prijelazima i pojedinim trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima.

Zbog gustoće prometa i vožnje u koloni vozači se pozivaju na dodatni oprez i stpljenje na izlasku s autoceste A1 u Lučkom, gdje je kolona duga oko 3 km, graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 3 km, na autocesti A7 između čvorova Križišće i Šmrika, u smjeru Krka vozi se u koloni od oko 2 km. Na autocesti A7 na graničnom prijelzu Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 500m, a na riječkoj obilaznici, na čvoru Matulji, u smjeru Istre/Opatije kolona je oko 1 km, javlja HAK.

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvijete i bez posebnih ograničenja osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Zbog vožnje u koloni vozači se pozivaju da prilagode brzinu i sigurnosnu udaljenost između vozila. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na graničnim prijelazima i pojedinim trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima.

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 pred GP BAJAKOVO duga oko 500 m. Zbog sportske manifestacije u Republici Sloveniji zatvorena je glavna cesta Novo Mesto-Metlika, pa se sav promet, umjesto u smjeru graničnog prijelaza Jurovski Brod, preusmjerava na GP Pribanjci. Zbog radova zatvoreni je granični prijelaz GP Goričan (do 30. lipnja). Promet se preusmjerava na GP Goričan II. GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

HAC tijekom ovog vikenda očekuje pojačani promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb prema moru, te na A3 Bregana-Lipovac prema Slavoniji. Također, očekuje se i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama: Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana.

Support Ukraine