Oprez vozači: Dio dionica zatvoren zbog vjetra, pred naplatom Delnice u smjeru Rijeke kolona oko 9 km

1 godina,11 mjeseci ago - 6 kolovoza 2020, Vecernji list
Oprez vozači: Dio dionica zatvoren zbog vjetra, pred naplatom Delnice u smjeru Rijeke kolona oko 9 km
Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići, te na mostu Rječina, vozi se uz ograničenje brzine

Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zatvorena je za sav promet. Obilazak je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar. Pred naplatom Delnice u smjeru Rijeke (A6) kolona je oko 9 km te se prekida promet u tunelima Lučice i Vršek. Kako bi se izbjegla kolona od 9 km pred naplatom Delnice u smjeru Rijeke savjetuju vozačima korištenje naplate Ravna Gora gdje nema dužih čekanja te DC3 kroz Gorski Kotar, javlja HAK.

Samo za osobna vozila otvoreni su: DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most. Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom. Jak vjetar puše i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići, te na mostu Rječina, vozi se uz ograničenje brzine.Pojačan je promet na važnijim cestovnim pravcima, autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Krčkom mostu te na pojedinim graničnim prijelazima.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Support Ukraine