Otvoren Mooncity Zagreb i osam besplatnih punionica za električna vozila

1 godina,3 mjeseci ago - 28 kolovoza 2021, Vecernji list
Otvoren Mooncity Zagreb i osam besplatnih punionica za električna vozila
Punionice se nalaze u garaži ‘Z centra’, a izložbeni prostor na ulazu u trgovački centar

Usklopu novog trgovačkog centra ‘Centar Z’ u zagrebačkom Španskom, otvoren je Mooncity Zagreb, centar za novu i električnu mobilnost.  Na 150m2 će se kupcima nuditi kompletna rješenja po pitanju elektro mobilnosti uz sve detalje o infrastrukturi za punjenje, upravljanju energijom i održivoj mobilnosti, uključujući stručne savjete. E-mobilnost temeljena na baterijama trenutno je najperspektivnija i najbrže dostupna CO2 neutralna tehnologija u velikom opsegu.

Mooncity Zagreb je centar za inovacije, kompetencije i iskustva za novu i električnu mobilnost. Srž je fascinantno iskustvo u kojem se elektro mobilnost i budući oblici mobilnosti mogu doživjeti na zanimljiv način. Privatni i poslovni korisnici na licu mjesta mogu pronaći individualne savjete o početku e-mobilnosti s naglaskom na infrastrukturu za punjenje i skladištenje, kao i na održivu uporabu energije.

Porsche Holding Salzburg je u tu svrhu osnovao brand Moon, čiji je zastupnik u Hrvatskoj tvrtka Porsche Croatia. Posjetitelji će moći vidjeti najnovije električne inovacije marki Volkswagen grupe - od VW ID.4, koji je nedavno predstavljen, do Škode Enyaq iV i Audi e-trona GT ili Audi Q4 e-trona.

U sklopu Z centra unutar podzemnih garaža posjetiteljima će biti otvorena besplatna punionica za 8 električnih vozila s Moon punjačima.     

Support Ukraine