Ovakav auto još niste vidjeli, uočavate li nešto čudno na njemu?

3 years,11 months ago - 7 svibnja 2020, IndexHR
Ovakav auto još niste vidjeli, uočavate li nešto čudno na njemu?
AUKCIJSKA kuća Mecum u bogatoj ponudi automobilskih klasika nudi i jedan unikat s kojim ne možete ostati nezamijećeni.

Zove se Dodge Doble Header, a nastao je spajanjem dva automobila iz 1981. godine, i to Mitsubishi Colta koji su u Americi bili komercijalizirani pod brendovima Dodge i Plymouth. U opisu ne stoji puno, ali se jasno vidi kako su spojeni prednji krajevi vozila, a to u prijevodu znači da konačno vozilo ima dva motora, dva volana i, dakako, dva prednja kraja. Najkraće rečeno, posao spajanja je toliko dobro odrađen da se stječe dojam kao da je nastao zrcaljenjem preko poprečne osi.

A kako vozač ne bi bio zbunjen gdje sjedi, autor je napravio promjene u kabinama. Naime, sjedala su u jednoj strani presvučena crnom kožom s crvenim prošivima i crvenom sredinom, dok su na drugoj strani crvena s crnim prošivima i središnjim dijelom. Isto prati i ostatak kabine - kokpit i tapecirung interijera.

Pogađate, ispod poklopca isti motori. 1.6 četiricilindraši daju po 81 KS, a upareni su s četiri-stupanjskim ručnim mjenjačem. U svakom slučaju radi se o zanimljivom rješenju, posebno za one koji ne vole vožnju unazad.

Support Ukraine