Ovo je nova verzija superautomobila C_Two: Rimac otkrio kada kreće isporuka

5 years,1 month ago - 6 ožujka 2019, Vecernji list
Ovo je nova verzija superautomobila C_Two: Rimac otkrio kada kreće isporuka
Performanse su ostale jednake, C_Two pokreću četiri elektromotora koji razvijaju nevjerojatnih 1914 KS i 2300 Nm.

Rimac Automobili na ovogodišnjem ženevskom salonu automobila izlažu na još većem i atraktivnijem prostoru, odmah do Porschea, Audija i Lamborghinija.

Glavna atrakcija je, dakako, dorađena verzija električnog C_Two koncepta, najsnažnijeg automobila na svijetu, predstavljenog lani na istom mjestu i potpuno razvijenog u Hrvatskoj. Prototip je sve bliži konačnoj verziji, a performanse su ostale jednake – pokreću ga četiri elektromotora koji razvijaju nevjerojatnih 1914 KS i 2300 Nm. Ubrzanje od 0-100 km je 1,97 s, a do 300 km/h 11,8 s. Baterija kapaciteta 120 kWh omogućuje autonomiju od 550 km prema novom WLTP ciklusu.

Snimio: Mladen Milčić – Malim korakom postali smo dio VW grupe jer imaju 10 posto vlasništva u našoj firmi. Ove godine još više izlagača upotrebljava našu opremu i to je najveći projekt koji je u prvoj fazi težak 80 milijuna eura. Također, radimo na razvoju našeg automobila. Ove godine odlučili smo pokazati tehnologiju ispod kože, za nas je razvoj C_Two ne samo razvoj auta već cijele platforme. Već proizvodimo 30 komada koji će biti uništeni u testiranjima – kazao je Mate Rimac i dodao: – Zapravo na ovoj izložbi ne prikazujemo ništa novo već put od koncepta prošle godine do proizvodnog auta sljedeće godine. Koliki utjecaj ima partnerstvo s Porscheom? – Komponente su problem u automobilskoj industriji i malom proizvođaču je teško doći do njih pa smo se nadali da će nam partnerstvo to olakšati. S Porscheom radimo mnoge stvari kojima razvijamo, recimo, pogonske sustave za njih. A njima je pak u interesu da mi budemo dobavljač za projekte s manjim serijama. Bitno je da budemo u stanju to učiniti.

Support Ukraine