Ovo su auto noviteti koji dolaze na hrvatsko trziste u 2017 godini

7 years,3 months ago - 4 siječnja 2017, IndianAutosBlog
Ovo su auto noviteti koji dolaze na hrvatsko trziste u 2017 godini
NOVE trošarine će vrlo vjerojatno zacementirati Hrvatsku na poziciji marginalnog tržišta s tek nekoliko desetaka tisuća prodanih automobila, pa od pomoći neće biti niti brojni noviteti najavljeni za ovu godinu.

Kako je VW Golf i u Hrvatskoj najprodavaniji model fer je početi upravo s popularnim hatchom iz Wolfsburga. Da, stiže novi Golf, ali samo redizajn postojećeg modela. Blago izmijenjen izgled i kvalitetniji interijer su u prvom planu, dok se tehnološke novosti mogu svesti pod kapu ponekog novog motora i infotainmenta sa upravljanjem gestama ruku. Od ostalih VW novosti tu su vizualno daleko zanimljiviji Arteon najavljen za ljeto, te veći Tiguan Allspace.

Tu nije kraj novostima iz VW koncerna. Već idućeg mjeseca trabala bi stići nova Octavia, a odmah potom i Kodiaq. U drugoj polovici godine najznačajnija novost bi trebao biti novi Yeti praćen redizajniranim Rapidom.

Španjolski ogranak pak dovodi obnovljeni Leon uključujući Cupra izvedbu, kao najsnažniji Seat u povijesti. Seatovi saloni ugostit će novu Ibizu polovicom godine, dok bi krajem godine Hrvate u salone trebala privući nova Arona. Audi je pak glavne novosti odradio u prošloj godini. Šećer na kraju obnove su novi A5 i A6, ali i A8 kao najreprezentativniji model koncerna.

Vjerojatno najviše noviteta možemo očekivati od Mercedesa. Navalu noviteta predvodit će E63 AMG već ovog mjeseca, a potom bi trebali uslijediti GLC Coupe i E Coupe, te beskompromisni GT-R. Vruća jesen u Mercedesu podrazumijeva nekoliko AMG-ovih noviteta, ali i Maybach izdanje obnovljene S klase. Kad je pak BMW u pitanje jedino bitno je da serija 5 kroz nekoliko tjedana stiže u prodaju. Krajem godine očekujte i novu seriju 3. 

Japanci su pripremili nekoliko zanimljivih novosti. Osim već pristiglog crossovera C-HR i ujedno najatraktivnije Toyote u gami, Hrvati bi od proljeća na raspolaganju trebali imati i potpuno novi Civic. Dostupan u dvije karoserijske izvedbe Civic globalnog karaktera predstavlja se sa dva potpuno nova benzinska turbo motora.

Nissan Note odlazi u povijest, ali zato nam dolazi nova Micra s prostranom kabinom, tehnološki naprednom opremom i navodno fer cijenom. Suzuki koje se politikom niskih cijena profilirao u vrlo tražen brand dovodi novi Ignis početkom ožujka. Koji mjesec kasnije pridružit će mu se potpuno novi Swift koji kroz par dana stiže na japanske ceste. Iz Mazde najavljuju novi CX-5 za ljeto, ali i nekoliko manjih novosti.

Poljuljani talijanski gigant na hrvatsko će tržište dovesti prvi Alfin SUV model Stelvio, a u Fiatovoj ponudi očekujemo kompaktni Tipo i vrlo atraktivni 124 Spider.

Hyundai već startom godine dovodi novo izdanje gradskog i10 da bi polovicom godine na tržište uveo vrlo značajni novitet – novi i30. Priče za sebe su sportski RN30 i obitelj Ioniq pokretana alternativnim pogonima. Iz Kije pak dolazi Picanto, ali i atraktivni SUV na osnovi modela Rio.

2017. godina je posebno značajna za Opel. Najavljeno je čak sedam noviteta, a najznačajniji će biti nova Insignia GrandSport, a potom i crossoveri Crossland X i Grandland X.

Potonji je i poveznica sa francuzima, točnije Peugeotom 3008 koji je nedavno stigao na hrvatsko tržište. SUV-ovska navala Peugeota upotpunit će se novim 5008, koji će ponudom prostora biti u samom vrhu sa Škodom Kodiaq. Iz PSA koncerna počastit će nas novom edicijom povoljnog C-Elysee, ali i Spacetourerom, no najznačajniji novitet će svakako ostati novi C3. Renault će se u ovoj godini bazirati na ekološkom aspektu, pa uz obnovljeni Zoe stižu Twizy i Kangoo ZE. U drugoj polovici godine u prodaju će pustiti obnovljeni Captur, a potom i Koleos.

I na kraju spomenimo Volvo koji će nas počastiti Cross Country izvedbom najprestižnijeg V90, ali i novim XC60.

Nema sumnje kako nas očekuje obilje noviteta, no pitanje je kako će oni proći na hrvatskom tržištu.

Support Ukraine