Pijan i drogiran skrivio smrt dvojice mladića. 'Krivac za smrt mog brata partija i uživa na slobodi'

7 years,1 month ago - 23 veljače 2017, Vecernji list
Pijan i drogiran skrivio smrt dvojice mladića. 'Krivac za smrt mog brata partija i uživa na slobodi'
Osuđeni Mario Obradović i dalje izaziva incidente, a sud mu je odgodio zatvor zbog stručnog osposobljavanja

Petrinjac Mario Obradović (21), osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora jer je pijan i drogiran izazvao prometnu nesreću u kojoj su stradala dvojica mladića, još je uvijek na slobodi. Naime, sud mu je odgodio služenje zatvorske kazne zbog stručnog osposobljavanja.

"Ne želi odslužiti ni tu bijedu"

– Sud je prihvatio odgodu koju je moj klijent tražio do 23. svibnja ove godine zbog stručnog osposobljavanja preko kojeg je zaposlen – objasnio je Marko Rafaj, odvjetnik Maria Obradovića. Zakon propisuje mogućnost odgode izvršenja zatvorske kazne do 20 mjeseci u određenim uvjetima. Jedan od njih je i "dovršavanje započetog posla zbog čijeg bi neobavljanja nastala znatna materijalna šteta". To je razbjesnilo obitelji poginulih mladića.

– Mladić kriv za smrt moga brata i dalje je na slobodi, partija, uživa i divlja u terencu, a meni su sva vrata zatvorena. Ne mogu se pomiriti s činjenicom da ne želi odslužiti ni te četiri bijedne godine zatvora za smrt dvojice dječaka – s tugom u glasu rekla je Ivana Radošević, sestra pokojnog Nikše Lučića (15). Njezin je brat dvadesetak dana nakon nesreće podlegao ozljedama, dok je njegov prijatelj Mateo Križanović (16) preminuo na mjestu. Njih su dvojica te kobne večeri, na Božić 2014., sjela u automobil s Marijem Obradovićem koji je uz 2,42 promila alkohola u krvi i opijate (THC) vozio prebrzo i udario u stup javne rasvjete u Petrinji. Općinski sud u Sisku Obradovića je u srpnju proglasio krivim, a na malu visinu kazne žalilo se tužiteljstvo. Drugostupanjsku presudu donio je Županijski sud u Osijeku koji je potvrdio zatvorsku kaznu, a dvogodišnju sigurnosnu mjeru oduzimanja vozačke dozvole produljio na pet godina. Da Obradović iz svog ponašanja nije izvukao pouku, pokazuje i snimka koju je 2015. objavio na Facebooku, a na kojoj se vidi da ponovno s trojicom prijatelja divlja po cesti. Tada je bio suvozač.

Bacao stolce po kafiću

Nakon što je presuda postala pravomoćna, 11. prosinca prošle godine izazvao je incident i u jednom petrinjskom klubu. Vikao je i bacao stolce nakon čega ga je 23-godišnjak pokušao udaljiti iz lokala. Potukli su se, a zbog svega je intervenirala i policija. Obojica mladića prijavljena su zbog narušavanja javnog reda i mira.

– To mu nije prvi incident, ali dotad je uspješno izbjegavao policiju. Njegova obitelj živi dvije ulice dalje od mojih roditelja. Stalno ih susrećemo i smiju nam se u lice. Ja zbog tog mladića nisam izgubila samo brata, izgubila sam i roditelje. Nakon nesreće raspala se cijela obitelj, a sve ovo dodaje nam sol na ranu. Nadala sam se da će mu drugostupanjski sud povisiti kaznu, ali kad nije, spakirala sam dvije torbe i odselila se u inozemstvo – ogorčeno je kazala Ivana.

Support Ukraine