Policajci koji su pronašli mrtvu djecu doživjeli su traumu: 'U toj obitelji nismo imali intervencije'

2 years,6 months ago - 27 rujna 2021, 24sata
Policajci koji su pronašli mrtvu djecu doživjeli su traumu: 'U toj obitelji nismo imali intervencije'
Doktori o ocu koji je ubio troje djece: 'Pri svijesti je i stabilno. Policija je sad s njim u bolnici'

Policajci koji su pronašli mrtvu djecu doživjeli su traumu: 'U toj obitelji nismo imali intervencije'

Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije, medijima je rekla kako će policijskim službenicima biti pružena stručna pomoć zbog vrlo traumatičnog događaja

Zagrebačka policija obratila se medijima povodom trostrukog ubojstva i pokušaja samoubojstva u zagrebačkom kvartu Mlinovi.

Austrijanca Haralda K. sumnjiči se da je ubio svoje troje maloljetne djece te da je onda pokušao i sebi presuditi tabletama ili otrovom.

Policija ga je pronašla omamljenog u stanu i odveli su ga u bolnicu Sestara milosrdnica gdje mu je stanje stabilizirano.

Medijima se obratila Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije.

- Današnjeg dana oko 2 sata poslije ponoći policijski službenici PU zagrebačke zaprimili su dojavu po kojoj su pružili intervenciju jer je bilo naznake o samoubojstvu greađanina. Dolaskom na mjesto događaja na području grada Zagreba, točnije u Mlinovima, u stanu je zatečen muškarac koji je bio narušenog zdravstvenog stanja i, nažalost, troje maldobne djece koji nisu odavali znakove života. Dolaskom liječnika, potvrđena je nasilna smrt djece, a građninu je pružena liječnička pomoć te je smješten u KBC Sestra milosrdnica, gdje se nalazi na hospitalizaciji. Još mogu reći da kao policija nismo imali saznanja niti je ikada prije pružena intervencija u obitelji. Od strane ekipe za očevid, uz rukovođenje nadležne zamjenice Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, proveden je očevid i kriminalističko istraživanje je u tijeku. Iskoristila bih priliku da kao policijska službvenica i u svoje osobno ime, kao majka i roditelj, iskažem iskrenu sućut majci i članovima šire obitelji. Isto tako, policijskim službenicima (koji su sudjelovali na intervenciji), obzirom da se radi o vrlo traumatičnom događaju, biti će pružena stručna pomoć - rekla je Nikolina Grubišić Požar.

Doktori o ocu koji je ubio troje djece: 'Pri svijesti je i stabilno. Policija je sad s njim u bolnici'

Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice, Davor Vagić, rekao je kako je Harald K. sinoć zaprimljen u bolnicu te da je sada stabilno i nije životno ugrožen. Pri svijesti je i pod stalnim je nadzorom policije

Ispred KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu medijima se obratio ravnatelj KBC Sestre milosrdnice, Davor Vagić.

- Noćas je kolima hitne medicinske pomoći u pratnji policije dovedena muška osoba, 56 godina, sa suženom svijesti. Pacijent je obrađen u hitnom bolničkom prijemu pa premješten u jedinicu intenzivne skrbi gdje je napravljena daljnja dijagnostika i liječenje. Pacijent je sad stabilno i trenutno nije životno ugrožen. Čovjek je pri svijesti. Rade se svi mogući nalazi pod sumnjom da je bio pod utjecajem psihofarmaka, ali to ne možemo decidirano reći. Policija je s njime i on je cijelo vrijeme pod nadzorom policije - rekao je Davor Vagić.

Medijima se obratio, kako je rekao, sukladno interesu javnosti zbog slučaja koji je šokirao cijelu Hrvatsku.

Austrijanac Harald K. osumnjičen je da je u noći na subotu ubio svoje troje malodobne djece, a zatim je pokušao presuditi i sebi otrovom ili tabletama.

Kako ga je policija pronašla omamljenog u stanu, odveli su ga u KBC Sestara milosrdnica, gdje mu je pružena pomoć.

Support Ukraine