Poljak sletio s ceste i napravio totalku na Ferrariju, preživio je

2 years,1 month ago - 6 ožujka 2022, Index
Poljak sletio s ceste i napravio totalku na Ferrariju, preživio je
Poljak je u Ferrariju sletio s ceste i doslovno se provukao ispod ograde.

Fotografije s mjesta nesreće zorno pokazuju koliko je sreće imao vozač koji se iz Ferrarijeve olupine izvukao gotovo bez ogrebotina. U pitanju je Ferrari 488 Pista, automobil koji spada među najbrže na svijetu. Naravno, pod uvjetom da osoba za upravljačem zna što radi, ali i ima dovoljno hladnu glavu da ga ne ponese sve što ovaj bolid nudi. 

Nesreća se dogodila ranije ovog mjeseca nedaleko grada Wyrzyska. Kao što to obično biva u ovakvim slučajevima, vozač je precijenio svoje mogućnosti, dao po gasu, a pridodamo li svemu mokru podlogu epilog nije mogao biti drukčiji. 

Ferrari je udario u zaštitnu ogradu, točnije zahvaljujući maloj visini provukao se ispod nje. Supersportaš iz Maranella vrijedan oko 300.000 eura je zato dobrano stradao, tako da će vjerojatno završiti u dijelovima. Dobra je vijest da su motor i mjenjač vjerojatno ostali neoštećeni. S druge strane, vozač je iz nesreće prošao bez ogrebotine, doznaju poljski mediji. 

Ferrari 488 Pista nudi performanse dostojne imena, odnosno staze kojoj je namijenjen. Njegov 3.9 V8 daje 720 KS i 770 Nm te omogućava sprint do 100 km/h u samo 2.85 sekundi. 

Support Ukraine