Potpuno razotkriven! Ovo je novi Peugeot 308 koji pokazuje novi korporativni smjer u dizajniranju

3 years ago - 12 ožujka 2021, JutarnjiList
Potpuno razotkriven! Ovo je novi Peugeot 308 koji pokazuje novi korporativni smjer u dizajniranju
Novi 308 je postavljen na platformu Stellantis EMP2 i sigurno će biti u ponudi i kao električni model te hibrid u više verzija snage

Nova generacija Peugeota 308 uhvaćena je usred bijela dana od strane fotografa španjolskog magazina motor.es. Međutim, za razliku od prethodnih susreta s francuskim kompaktom ovaj je put Peugeot 308 uhvaćen gotovo potpuno izložen bez kamuflaže kompletno razotkrivenog prednjeg kraja

Promjena generacija Peugeota 308 jedan je od najambicioznijih projekata kojim se u Peugeotu trenutno bave, a novosti će biti na polijma izgleda, tehnočlogije i mehanike.

Nova generacija modela 308 definitivno otvara novo poglavlje marke sa znakom lava i bit će to prvi novi model s novim amblemom marke koji pokazuje novi korporativni smjer u dizajnu.

Svjetla su vrlo tanka s LED tehnologijom s karakterističnim lavljim "očnjacima" i povezuju se izravno s maskom velike površine na kojoj je novi logo s tim da na poklopcu motora stoji naziv modela.

Stiliziranje lima otkriva konfiguraciju tipičnu za sportskiju razinu opreme koja na višu razinu podiže dinamičnu stranu francuskog kompakta.

 Što se tiče stražnjeg kraja koji je na fotografijama prekriven platnom može se očekivati da će biti stiliziran kao i kod dprethodnika s vodoravnim svjetlima koja će biti izduženija.

Novi 308 je postavljen na platformu Stellantis EMP2 i sigurno će biti u ponudi i kao električni model. Iako će i dalje imati konvencionalne benzinske i dizelske motore, u ponudi će se isto tako naći i različite plug-in hibridne inačice.

Premijera se očekuje kasnije ove godine, u ponudi će biti i SW izvedba i nema sumnje kako za Peugeot nastupa uzbudljivo novo doba...

Support Ukraine