Poznate su cijene prvog električnog Škodinog SUV modela: ENYAQ iV kreće od 271.670 kuna

3 years,5 months ago - 19 studenoga 2020, JutarnjiList
Poznate su cijene prvog električnog Škodinog SUV modela: ENYAQ iV kreće od 271.670 kuna
Kada dogodine dođe na tržište, električni SUV postavljen na MEB platformu nudit će se sa tri različite baterije

Početkom rujna Škoda je javnosti predstavila svoj prvi potpuno električni SUV postavljen na MEB platformu. Riječ je naravno o modelu ENYAQ iV koji je svojim dizajnom i proporcijama oduševio javnost, a sada su na domaćem konfiguratoru objavljene i cijene ovog modela koji bi mogao postati hit kada su u pitanju električni modeli. 

Kupcima će se nuditi nekoliko različitih verzija ovog modela, a razlika među njima odnosi se na samu bateriju, pogon i elektro motor. Prema domaćem konfiguratoru, na početku prodaje trebale bi se naći tri izvedbe sa stražnjim pogonom i različitim kapacitetima baterije. Ponudu tako otvara izvedba sa 55-kWh baterijom uz koju doseg iznosi 340 km prema WLTP-u, a koja će kretati od 271.670 kuna. 

Slijedi izvedba s baterijom od 62-kWh koja ima doseg od 390 km, do stotke juri za 8,9 sekundi, a cijena joj kreće od 302.610 kuna. 

Treća izvedba sa stražnjim pogonom ima elektro motor snage 150 kW i bateriju od 82-kWh uz koju doseg iznosi čak 510 km. Ubrzanje do stotke traje 8,7 sekundi, a cijena na našem tržištu kretat će od 353.240 kuna. Kasnije će u ponudu doći i verzija sa pogonom na sve kotače, već spomenutom baterijom od 82-kWh i dva elektro motora ukupne snage 195 kW ili u top izvedbi 225 kW. 

Podsjetimo, riječ je o modelu koji od starta razvijan za električni pogon, pa je stoga očekivano i postavljen na dobro poznatu MEB platformu iz Volkswagen grupe. Dug 4,65 metra, širok 1,88 i visok 1,62 metra, novi Škodin električar uz zavidne dimenzije krasi i impresivan dizajn. Osim na dizajn mislilo se i na praktičnost, pa tako prtljažnik broji čak 585 litara.

Uz to, na svjetskoj premijeru u Pragu Škodini stručnjaci nekoliko su puta istaknuli kako ENYAQ iV uz dimenzije Octavije nudi prostranost Kodiaqa.

Model će se proizvoditi u Češkoj, a dolazak u domaće salone, prema informacijama koje stoje na konfiguratoru, očekuje se u drugom kvartalu 2021. godine. Dotad možete pogledati cijene i konfigurirati svoj primjerak ovdje. 

Support Ukraine