Prava Istina o Jedanaest Pronađenih BMW-a E34 i nije tako blistava: evo zašto neće nikad moći legalno na cestu iako imaju nula kilometara!

5 years,2 months ago - 9 siječnja 2019, JutarnjiList
Prava Istina o Jedanaest Pronađenih BMW-a E34 i nije tako blistava: evo zašto neće nikad moći legalno na cestu iako imaju nula kilometara!
Prošli tjedan pisali smo o čudesnom pronalasku 11 netaknutih BMW-a E34 Serije 5 koji su pronađeni u napuštenom skladištu u Bugarskoj.

I dok su se već spominjale aukcije na kojima bi se nadmetali potencijalni vlasnici, izgleda da stvari ipak nisu tako idealne. Naime, osnivač stranice BMW Fans Bulgaria Milen Milanov koji je upućen u cijeli priču ističe kako aukcije nikad neće biti. Kako kaže, prava istina je sasvim drugačija od one kakvom se na početku činila. Naime, 1994. godine španjolski diler automobilima bio je pred bankrotom, što je iskoristio nepoznati bugarski investitor koji je rezervirao 186 potpuno novih primjeraka tada aktualne BMW Serije 5.

Investitor je zaboravio na porez koji mora platiti prilikom uvoza, i tu priča postaje pomalo mutna. Naime, od spomenutih 186 automobila, kroz godine je prodano 175 primjeraka, dok je preostalih 11 primjeraka sada pronađeno u već spomenutom skladištu. Problemi su višestruki. Prije svega, automobili nemaju papire i na njih nije plaćen porez (što za sobom vuče i drugo pitanje - vozi li se ostalih 175 primjeraka također bez plaćenih poreza i riješenih papira?). Prema novim regulacijama, takve automobile sada se više ne može registrirati budući da ne zadovoljavaju norme, što znači da ih nije moguće koristiti za cestovnu upotrebu (barem ne na legalan način).

Osim toga, stanje nije ni blizu onakvog kakvim se prvo mislilo. Iako na slikama izgledaju odlično, mnogi su ostali bez pojedinih vitalnih dijelova koji su poslužili kao "donor" dijelovi prilikom slaganja slupanih modela po bugarskim garažama.

Support Ukraine