Pred izbore im asfaltirali ulicu, pa sutradan opet iznova 'krpali'

2 years,11 months ago - 19 svibnja 2021, 24sata
Pred izbore im asfaltirali ulicu, pa sutradan opet iznova 'krpali'
Stanovnici Ljubijske ulice u zagrebačkoj Dubravi, kažu, na novu cestu čekali su desetljećima.

I dobili su ju, baš uoči izbora. No, samo tjedan poslije stigla je prva 'zakrpa'. Vodovodne cijevi ispod nje, stare su i pucaju

Novi asfalt stanari Ljubijske ulice u zagrebačkoj Dubravi čekali su desetljećima. I napokon ga dobili prije dva tjedna. Baš uoči lokalnih izbora obnovljena je njihova ulica, no već u ponedjeljak - sutradan nakon prvoga kruga izbora - radnici su opet kopali.  Pukla je vodovodna cijev.

Marija i Tomislav Slovinac (84), dugogodišnji stanovnici Ljubijske ulice, ispričali su nam da je stari asfalt bio sigurno star preko 60 godina.   
- Pa i cijevi su toliko stare - kaže nam gospođa Marija i nastavlja.

- Ovu cestu dosad nisu obnovili, bar ne otkad mi tu živimo, a to je 61 godinu. Samo su popravljali... Cijevi konstantno pucaju pa oni dođu, poprave cijev i zakrpaju cestu.

Vožnja po Ljubijskoj bila je, kažu stanari, kao da vozite po stepenicama, rupa na rupi.  

- Tri dana je voda šiktala iz šahta, a tek su jučer došli po onom pljusku popraviti cijev - priča nam Dragica Pantlik (73) koja u ovoj ulici živi već 69 godina.  

Iako je na Ljubijskoj ograničenje 40 km/h, to vozače ne sprječava da jure.

- Susjed je išao u općinu tražiti ležeće policajce, rekli su mu da im je to preskupo i da budu stavili radar na početku ulice, ali to je bilo predizborno obećanj - kažu stanari.

- Cijela ulica je obnovljena zbog predizborne kampanje - uvjerena je gospođa Pantlik.

Inače, pokojni Milan Bandić je 2017. na lokalnim izborima pobijedio i u Donjoj i Gornjoj Dubravi. Najbolji rezultat ostvario je u Donjoj Dubravi gdje je osvojio 37 posto glasova dok je Tomislav Tomašević u nedjelju pobijedio u 16 od 17 kvartova, pa i u Donjoj Dubravi.  

Support Ukraine