Renaultova tvornica u Sloveniji proizvodit će električnu verziju twinga

2 godina,9 mjeseci ago - 3 ožujka 2020, Vecernji list
Renaultova tvornica u Sloveniji proizvodit će električnu verziju twinga
Električni "twingo z.e." ( što je engleska kratica za "zero emission", tj. bez štetnih ispusta) imat će do 180 kilometara dosega s jednim punjenjem

Tvornicu automobila Revoz iz Novog Mesta, u vlasništvu Renaulta, odabrala je matična francuska kompanija kao mjesto gdje će se proizvoditi električna inačica Renaultova modela twingo, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Električni "twingo z.e." ( što je engleska kratica za "zero emission", tj. bez štetnih ispusta) imat će do 180 kilometara dosega s jednim punjenjem, a u sklopu tvornice u Novom Mestu postavit će se, za potrebe novog modela, i pogon za montažu (sastavljanje) baterija, navode ljubljansko "Delo" i Slovenska televizija. U Revozu već nekoliko godina proizvode Renaultov model Smart - forfour eq, ali ne sastavljaju baterije za ugradnju nego ih dobivaju od stranog dobavljača.

Twingo z.e. bit će drugi po redu automobil te marke s potpunim električnim pogonom, a računa se da će mu maloprodajna cijena u Sloveniji iznositi nešto više od 24.000 eura, navode slovenski mediji.

Support Ukraine