Smrtonosan izazov na Tik-Toku: Djeca se bacaju ispred auta koji je u vožnji, pa ga izbjegavaju...

3 years,1 month ago - 27 veljače 2021, 24sata
Illustration
Illustration
Čini se kako je opisani izazov potekao s društvene mreže Tik Tok koju pojedini učenici koriste i aktivni su na njoj. Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan djeci, upozorili su iz OŠ Kajzerica

Stručna služba OŠ Kajzerica je na svojim web stranicama škole objavila neobično upozorenje. Naime, kako su napisali došli su do saznanja kako postoji nova igra koja se širi među učenicima.

- Ona se sastoji od izazova da učenik legne posred ceste sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti. Učenici su potvrdili da među njima postoje oni koji se tako igraju! Čini se kako je opisani izazov potekao s društvene mreže Tik Tok koju pojedini učenici koriste i aktivni su na njoj. Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan djeci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene - napisali si iz škole i napomenuli da bi djeci trebalo ograničiti pristup društvenim mrežama i nadzirati njihove aktivnosti.

Toj opasnoj igri posvjedočila je i jedna Zagrepčanka koje je suludu igru doživjela na svojoj koži.

- Vidjela sam upozorenje škole na netu i protrnula - to se meni dogodilo prije oko dva mjeseca, ali u drugom dijelu Zagreba. Vozila sam Prilazom Baruna Filipovića i vidjela dvije cure i dečka, rekla bih oko 15-16 godina, kako čekaju da se njima upali zeleno svjetlo za pješake. Taman da ću proći autom preko pješačkog, kad se odjednom dječak zaletio meni ispred auta, u sekundi se bacio na pod i napravio sklek, a već drugi tren bacio se svom snagom na pločnik - posvjedočila nam je majka troje djece iz Zagreba koja kaže da je jedva dalje mogla voziti.

- To se dogodilo u par trenutaka, na semaforu je bilo zeleno za aute, a za pješake crveno. Usporila sam i vidjela djevojke kako sa strane plješću i smiju se, a on je sjedio na podu. Ja sam doslovno umrla, ali umrla od straha! U meni nije bilo kapi života! Ljudi, što je to? Pa netko će poginuti, dijete, hej! Suludo, potpuno suludo... zar je to igra, izazov? - pitala je.

Support Ukraine