Talijanska poslastica za kraj godine: Pogledajte čudesnu Alfu vrijednu 2,5 milijuna kuna

1 year,3 months ago - 21 prosinca 2022, JutarnjiList
Talijanska poslastica za kraj godine: Pogledajte čudesnu Alfu vrijednu 2,5 milijuna kuna
Srce talijanskog kupea je 2,9-litreni twin-turbo V6 motor sa 540 KS i 600 Nm

Alfa Romeo i Zagato upravo su predstavili novu poslasticu! Projekt je započeo lani, a riječ je o jedinstvenom automobilu na bazi modela Giulia Quadrifoglio, uz ogromne dorade.

Giulia SWB ima potpuno novu karoseriju, ali i skraćeni međuosovinski razmak kako bi limuzina mogla biti pretvorena u elegantni kupe s dvoja vrata bez stražnjih sjedala.

Kao što možete vidjeti na fotografijama, rezultat je impresivan.

Agresivan prednji dio s ogromnom rešetkom dobio je svjetla Tonalea, a osim što je uklonio stražnja vrata, Zagato se riješio i standardnih ručki na vratima kako bi očistio bočnu stranu od ‘nepotrebnih sitnica‘.

Umjesto njih, na B-stupu nalazi se gumb za otvaranje vrata.

Srce talijanskog kupea je 2,9-litreni twin-turbo V6 motor sa 540 KS i 600 Nm okretnog momenta koji dolazi u spoju s 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Snaga se prenosi na stražnje kotače.

U unutrašnjosti su korišteni dijelovi Giulije Quadrifoglio (zaslon infotainmenta, prekidači...), a Zagato je koristio materijale od ugljičnih vlakana za veći dio ploče i vrata.

Naravno, tu su i prepoznatljive oznake ‘Z‘ na kožnim sjedalima.

Iako točna cijena nije otkrivena, mediji nagađaju da se radi o iznosu od 300.000 funti, odnosno dva i pol milijuna kuna!

Automobil je već isporučen kupcu iz Njemačke.

Support Ukraine