Tisuće vozila gomilaju se u njemačkoj luci, to bi se moglo negativno odraziti na buduće kupce

1 year,5 months ago - 14 studenoga 2022, Vecernji list
Tisuće vozila gomilaju se u njemačkoj luci, to bi se moglo negativno odraziti na buduće kupce
Loše su vijesti za kupce i proizvođače to što se ne očekuje da će se ta situacija riješiti prije 2024. godine kada će se početi isporučivati novoizgrađena plovila

Njemačka luka Bremerhaven jedno je od najvećih automobilskih čvorišta na svijetu, a sada je zbog nekoliko problema prepuna automobila koji su spremni za ulazak ili izlazak iz Europe.

U prosjeku godišnje luka Bremerhaven premjesti 1,7 milijuna vozila, ali nedostatak vozača za teški teret, kao i vozača za istovar i utovar dolaznih i odlaznih vozila, doveo je do ozbiljnih kašnjenja. Osim toga, trenutno jednostavno nema dovoljno brodova za prijevoz vozila. Globalna flota je u padu za oko 13 brodova u usporedbi s 2019., što je rezultat prekomjernog rashoda u prvoj godini pandemije, javlja HAK revija.

Loše su vijesti za kupce i proizvođače to što se ne očekuje da će se ta situacija riješiti prije 2024. godine kada će se početi isporučivati novoizgrađena plovila. No, nestašica bi mogla utjecati i na cijene vozila. S rastućom potražnjom za električnim vozilima iz Kine u Europi, pritisak na luke mogao bi samo rasti.

Support Ukraine