Toyota bZ Compact SUV Concept samo je dokaz da nam Japanci još nešto pripremaju

1 year,4 months ago - 21 studenoga 2022, AutoPortal
Toyota bZ Compact SUV Concept samo je dokaz da nam Japanci još nešto pripremaju
Novi Toyota bZ Compact SUV Concept ima svoj globalni debi na Salonu automobila u Los Angelesu 2022. Toyota sad otkriva prve fotografije koncepta…

Koncept kompaktnog SUV modela Toyota bZ dizajniran je kao potpuno baterijsko električno vozilo (BEV), koristeći pristup čistom i vitalnom dizajnu. Ovaj pristup slavi dualnost vozila koje postiže minimalistički dizajn koji bi se očekivao od BEV-a i vitalnost budućnosti. Koncept predstavlja vozilo s nultim emisijama, koje koristi održive materijale s niskim utjecajem na udar, koje također donosi dinamične performanse, vodeću tehnologiju i moderan izgled.

Aerodinamični oblik koncepta poboljšava njegov futuristički izgled koji uključuje kotače gurnute u kutove za agresivan stav – čineći da se čini kao da se kreće čak i kada stoji. Kratki prevjesi i kutovi zaokreta ističu ga kao vozilo napredne tehnologije, dok mu suženi dizajn kabine daje agilan izgled za mali otpor.

Oštri stil proteže se i na unutrašnjost s vrhunskim završnim obradama što rezultira prepoznatljivim izgledom. Značajno je da je dizajnerski tim uključio nekoliko ekološki prihvatljivih dodataka, poput sjedala izrađenih od biljnih i recikliranih materijala kako bi slijedili temu Beyond Zero. Osobni asistent u automobilu povezuje vozača i putnike s vozilom putem audio i vizualnih svjetlosnih znakova koji se kreću po kabini, odgovarajući na zahtjeve ili naredbe putnika sprijeda ili straga.

Kroz svoju poruku Beyond Zero, Toyota predviđa budućnost u kojoj se neutralnost ugljika postiže praktičnim uvođenjem portfelja proizvoda s naprednim, alternativnim gorivima i tehnologijama pogona s nultom emisijom. Raznovrsni portfelj elektrificiranih proizvoda pomoći će potaknuti Toyotu prema njezinom globalnom cilju ugljične neutralnosti do 2050. godine.

Support Ukraine