U Hrvatsku stigla obiteljska Toyota sa sedam sjedala

3 years,5 months ago - 3 listopada 2020, Vecernji list
U Hrvatsku stigla obiteljska Toyota sa sedam sjedala
Putnički Proace City Verso 1,2P Combi s davanjima stoji 129.900 kuna, a njegov treći red sjedala dovoljno je prostran i za odrasle putnike

Paletu svojih vozila na hrvatskom tržištu Toyota je proširila novitetom koji stiže u obiteljskom, ali i lakom gospodarskom izdanju, modelom Proace u City, City Verso i City Verso N1 izvedbi. Nastavno na suradnju s PSA grupacijom, riječ je o blizancu modela Citroen Berlingo, Peugeot Rifter i Opel Combo. Toyotin automobil donosi detalje specifične za ovu marku, dok su motori i mjenjači iz PSA grupe. Izbor benzinskih i dizelskih pogonskih motora nudi raspon snage od 75 do 130 KS, uz ručne mjenjače s pet odnosno šest brzina, te automatski mjenjač s osam brzina. Putnički Proace City Verso 1,2P Combi s davanjima stoji 129.900 kuna. Početna cijena za Proace City Van je 108.080 kn + PDV, dok je cijena za Proace City Verso N1 1,2P Combi 124.330 kn (uz mogućnost 100% odbitka PDV-a te oslobođen PPMV-a).

Kompaktni furgon Proace City ima dvije izvedbe dužine – kratku od 4,4 m i dugu od 4,7 m. Obje mogu imati tri prednja sjedala, a bokovi mogu biti ostakljeni ili ne, pri čemu je duga verzija dostupna i s dvostrukom kabinom. Odlikuje se nosivošću do jedne tone, uz najveći obujam teretnog prostora od 3,3 do 4,3 m3. Među rijetkim je vozilima u klasi u koje stanu dvije europalete, a može vući i prikolice do 1,5 t. Putnička izvedba Proace City Verso u ponudi je s pet ili sedam sjedala, i u kratkoj i u dugoj izvedbi, pa će biti zanimljiva višečlanim obiteljima. Ima tri Isofix priključka u drugom redu sjedala, a u treći red sjedala mogu sjesti i odrasle osobe. Sva putnička sjedala se sasvim preklapaju, uključujući i suvozačko. U cijeloj kabini (ovisno o modelu) razmješteni su pametno osmišljeni pretinci, od nosača kovanica i čaša preko većih otvorenih pretinaca do ladica ispod sjedala i prostora uklopljenih u krov, vrata i pod.

U putničkoj verziji, opcija panoramskog krova može imati dodatni avionski stropni pretinac i središnju lučnu „lebdeću“ konstrukciju koji imaju ukupni obujam od 74 litre. Pristup prtljažniku je jednostavan zahvaljujući otvaranju stražnjeg stakla, u poklopcu prtljažnika. Proace City donosi obilje opreme za sigurnost, udobnost, poboljšane performanse i praktičnost, što vrijedi i za furgon i za putničku izvedbu Verso. Sigurnosne funkcije serijski uključuju sustav predsudarne zaštite, čitanje prometnih znakova, funkciju zadržavanja u prometnom traku, tempomat... Što se tiče multimedije i povezivanja, Proace City je opremljen dodirnim zaslonom od osam inča za pristup audio sustavu i funkcijama pametnog telefona. Moguće je i korištenje navigacije i online funkcija, uključujući i 3D prikaz karata, glasovne naloge i prometne obavijesti u stvarnom vremenu. Novitet nudi i virtualni zaslon, stražnju kameru, Smart Active Vicion, izbor moda vožnje Toyota Traction Select.

Support Ukraine