Pravni savjet: odšteta u slučaju podijeljene krivnje za sudar

1 godina,4 mjeseci ago - 20 svibnja 2021, autoportal
Pravni savjet: odšteta u slučaju podijeljene krivnje za sudar
U slučaju prometne nesreće izazvane motornim vozilima u pokretu (u ovom slučaju tri vozila) kada postoji krivnja dva druga vozila potrebno je utvrditi omjere odgovornosti svakog od njih i sukladno tome isplatiti naknadu štete…

PITANJE ČITATELJA

U prometnoj nezgodi u kojoj je sudjelovalo moje i još dva vozila u raskrižju zatražila sam naknadu štete od jednog od osiguravajućih društava koje je osiguralo vozila ali isti ne žele isplatiti cjelokupnu naknadu već samo dio dok smatraju da je i treći sudionik djelomično kriv za nastanak štete. Je li navedeni stav ovog osiguravatelja pravilan?

ODGOVOR PRAVNOG EKSPERTA

U slučaju prometne nesreće izazvane motornim vozilima u pokretu (u ovom slučaju tri vozila) kada postoji krivnja dva druga vozila potrebno je utvrditi omjere odgovornosti svakog od njih i sukladno tome isplatiti naknadu štete.

Dakle osiguravatelji druga dva vozila koja su sudjelovala u prometnoj nezgodi trebaju se dogovoriti u kojem omjeru odgovornosti se Vama kao oštećenoj osobi treba isplatiti naknada a ako se oni o tome ne mogu dogovoriti onda možete podnijeti tužbu sudu protiv oba osiguravajuća društva i tražiti da sud utvrdi taj omjer.

Support Ukraine